Büyükşehir’deki 'usulsüzlük' Meclis’e taşındı

Büyükşehir’deki 'usulsüzlük' Meclis’e taşındı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporlarında usulsüz işlemlere karışmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

 

TİGRİS HABER - Semra Güzel, Soylu’nun yanıtlaması için verdiği soru önergesinde, Sayıştay Raporu’nda yer alan usulsüzlükleri sıraladı. Belediyenin bazı taşınmazlar için amortisman ayırmadığı, işçilerin kıdem tazminatının karşılığının olmadığına dikkat çeken Güzel, “Taşınmazlar vakıf ve derneklere tahsis edilmiştir. Belediyenin mülkiyetinde bulunan bazı taşınmazların vakıf ve derneklere tahsis edildiği görülmüştür. Muhasebe kayıtlarındaki yevmiye tarihlerinin ve numaralarının birlikte teselsül etmediği ve dolayısıyla geriye dönük olarak önceki tarihlere yevmiye kaydı yapıldığı tespit edilmiştir” dedi.

Semra Güzel, Soylu’ya Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerin İçişleri Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olup olmadığını sordu. Konuyla ilgili açılmış bir soruşturma olup olmadığı sorusunu da yönelten Güzel, Bakan Soylu’nun şu soruları yanıtlamasını istedi:

“Rapora yansıyan eksik taşınmaz kaydındaki eksik taşınmazlar nelerdir? Hangileri kayda alınmamıştır? Rapora yansıyan kıdem tazminatlarının mevzuata uygun yapılmamasına dair gerekçe nedir? Bütün belediye işçilerine ayrılması gereken kıdem tazminatı ayrılmayarak nereye harcanmıştır? Rapora yansıyan “taşınmazların vakıf ve derneklere tahsis edilmesi” bulgusunda kast edilen taşınmazlar nelerdir? Hangi vakıf ve derneklere tahsis edilmiştir?  Rapora yansıyan yevmiyelerin usulsüz yazılımına dair usulsüzlükte yevmiyeler geçmiş tarihle kimlere ve ne kadar fazladan yazılmıştır?” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.