Diyarbakır Büyükşehir 'usulsüzlükte' Sayıştay’ın yıldızı oldu

Diyarbakır Büyükşehir 'usulsüzlükte' Sayıştay’ın yıldızı oldu
İthal bürokrat atamaları ve 3-5 maaşlı bürokratları ve usulsüz ihaleleriyle sık sık gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 40 sayfa ile Sayıştay raporlarının da yıldızı oldu.

Naci Sapan 

TİGRİS HABER - İthal bürokrat atamaları ve 3-5 maaşlı bürokratları ve usulsüz ihaleleriyle sık sık gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 40 sayfa ile Sayıştay raporlarının da yıldızı oldu. Sayıştay’ın 2020 yılı raporunda, belediyeye ait çok sayıda taşınmazın vakıf ve derneklere ücretsiz bir şekilde tahsis edildiği belirtildi.

Sayıştay, Belediyelere ait 2020 yılı denetim raporlarını açıkladı. Sayıştay müfettişleri, belediyelerde yaptıkları incelemelerde çok sayıda usulsüzlük tespit etti. Kayyum Belediyeleri usulsüzlüğün tespit edildiği belediyelerin arasında başı çekiyor. Sayıştay müfettişleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları incelemelerde, mevzuata aykırı çok sayıda işlem tespit ederek raporladı.

Takip ve kontrol yok

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne dair hazırlanan raporda, belediyeye ait çok sayıda taşınmazın vakıf ve derneklere ücretsiz tahsis edildiği belirtilen raporda, taşınmazların takip ve kontrolünün yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılmadığına dikkat çekildi.

Taşınmazlarda eksik kayıt

Raporda, "Tapuya Kayıtlı Olan Taşınmazlar Formu"nda belediyenin toplam 2 bin 847 adet taşınmazının olduğu, “Tapuda Kayıtlı Olan Taşınmazlar İçin İcmal Cetvelinde” ise toplam 2 bin 667 adet taşınmazın kaydının olduğu belirtilerek, bu kayıtların tutarlı olmadığı kaydedildi.

‘Vakıf ve derneklere tahsis yapılamaz’

Kamu kurum ve kuruluşu sayılmadığı için vakıf ve derneklere belediye tarafından taşınmaz tahsisi yapılamayacağına dikkat çekilen raporda, belediyenin sahip olduğu bazı taşınmazların vakıf ve derneklere tahsis edildiği tespitine de yer verildi. Raporda, tahsis işlemlerinin mevzuata uygun olmadığı vurgulandı. Raporda taşınmazların hangi vakıf ve derneklere verildiği ise belirtilmedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesiyle ilgili hazırlanan raporun 40 sayfa olduğu dikkat çekti. Raporda, taşınmazların ve tahsislerin dışında da çok sayıda usulsüzlüklerin olduğuna dair bölümler yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum