Büyükşehir'den 9 bin ürün vermeyen meyve ağacına aşılama

Büyükşehir'den 9 bin ürün vermeyen meyve ağacına aşılama
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçenin 28 kırsal mahallesinde yürüttüğü çalışmayla ürün vermeyen 9 bin adet çöğür, meyve vermeyen ve kör ceviz ağaçlarına kalem aşısı uyguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, mevsimlik işçi göçünün önüne geçmek ve yerel üreticiyi desteklemek amacıyla ürün vermeyen 9 bin adet çöğür, meyve vermeyen ve kör ceviz ağaçlarına kalem aşısı uyguladı. Aşılama işlemleri ceviz yetiştiriciliğine uygun olan Çermik, Silvan, Çınar, Hazro, Sur, Lice ve Kulp ilçelerinin kırsal mahallelerinde gerçekleştirildi. Aşılama mevsimi göz önünde bulundurularak yapılan çalışmada, toplam 209 mahalle ve bu mahallelerde ikamet eden 209 çiftçi faydalandı.

aa2.jpg

Kalem aşısı çalışmalarının yanında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel üreticilere kaliteli ceviz yetiştiriciliği, uygulamalı aşılama teknikleri, üretim süreçleri, ağaç bakım ve budama konularında eğitim verdi. Öte yandan çiftçilerin talepleri doğrultusunda ekipler, meyve vermeyen elma, armut, ayva ve kiraz ağaçlarına da kalem aşısı uyguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.