Büyükşehirin şubat ayı kültür sanat etkinlik takvimi belli oldu

Büyükşehirin şubat ayı kültür sanat etkinlik takvimi belli oldu
Büyükşehir Belediyesi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Feqiyê Teyran Kültür Sanat Sezonu kapsamında Şubat 2022 Kültür ve Sanat Etkinlik Takvimi "Hep Kültür, Daima Sanat; Şu Bat'an Güneşe İnat" mottosuyla başlıyor.

TİGRİS HABER - Etkinlik takvimi şöyle:

Çocuk oyunları

“Sihirli Anahtar” çocuk tiyatro oyunu ise 1, 8, 12, Şubat’ta, “Elif’in Maceraları” çocuk tiyatro oyunu ise 15, 19, 22 Şubat’ta sahnelenecek. 

“Kaptan Sabertooth ve Minik Korsanlar Kayıp Elmas Peşinde” çocuk filmi ise her cumartesi-Pazar saat 13.00’de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi sinema salonunda gösterimi yapılacak.

2 Şubat’ta ise Kelamından Kaleme Hüsn-ü Hat sergisi Mesudiye Medresesi’nde Sanatkar Didem Gökhan’ın eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

3 ayların başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla Prof. Dr. Ekrem Demirli Huzur Dersleri kapsamında Söyleyişi gerçekleştirecek ardından Murat Belet eserlerini seslendirecek.

Kürtçe Tiyatro Oyunu “Derî” 4,11, 18 Şubat’ta Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenmeye devam edecek.

“Yeni Kelimeler Hat Sergisi”

Hattat Levent Karaduman’ın “Yeni Kelimeler Hat Sergisi” ise 6-28 Şubat tarihleri arasında açık kalacak. 

Çağdaş hat sanatının öncülerinden Hattat Karaduman’ın, yeni üslubu ile ortaya koyduğu sergi; beş renk, beş kelime ve beş hikaye üzerine kurgulanıyor. El- Hayy, El- Hakk, Hu, Malik’ül-mülk ve Elhamdülillah kelimeleri üzerine inşa edilen sergi, çağdaş hat sanatının seçkin eserlerini izleyicinin ilgisine sunuyor.

Sergide ziyaretçiyle buluşan otuz eserin üçü heykel, diğerleri ise tuval üzerine akrilik tekniği ile yapılan tablolardan oluşuyor. Tamamı çağdaş hat tekniğiyle yorumlanan eserlerin yolculuğu İstanbul Bilişim Vadisi’nde başladı.

Sanatçı, sergide yer alacak eserlerini ‘teknolojinin zanaatle birleştiği yer’ olan Bilişim Vadisi’nin dev bir atölyeye dönüştürülen konferans salonunda üretti. Bu seçkin eserler Diyarbakır’daki sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.   

Söyleyişiler devam ediyor

Sanat- Memat meseleleri adlı program ise Celal Güzelses ve Diyarbakır Musikisi ele alınacak. Program 7 Şubat’ta youtube kanalından canlı yayınlanacak. 

 “Mürekkebi Kurumadan” programında ise Murat B. Akkoyunlu’nun söyleyişisi 16 Şubat’ta, 17 Şubat’ta ise “Diriliş Mektebi Konuşmaları” programı youtube kanalında canlı yayınlanacak. Masal Konuşmaları Akademisi’nde Ayşe Hale “Masal ve Origami” konularını ele alacağı söyleyişi 21 Şubat’ta youtube’dan canlı olarak yayınlanacak. 

Kadim Şehir Diyarbakır Şehir Sohbetlerinde “Osmanlı Modernleşme Döneminde Diyarbakır’da Eğitim” Doç. Dr. Hatip Yıldız tarafından Dicle Üniversitesi’nde katılımcılara anlatılacak.

Sinemanadolu Film Günleri düzenlenecek

1.Sinemanadolu Film Günleri Ödüllü Anadolu seçkisi ile 21-27 şubatta yönetmenlerin katılımı ile her gün bir film bir söyleşi etkinliği düzenlenecek.

Seçkide ulusal ve uluslararası festivallerde ödüllerle dönen filmler ve yönetmenleri yer alacak. Programda Gözde Kural’ın Toz, M. Tayfur Aydın’ın Siyah Karga, Fikret Reyhan’ın Sarı Sıcak, Nazif Tunç’un Karınca, Aydın Orak’ın Yaşar Kemal Efsanesi, Faysal Soysal’ın Üç Yol, Murat Çeri’nin Bir Düş Gördüm filmleri Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde gösterimleri yapılacak.  Sinema atölyeleri de düzenlenecek olan etkinlikler halka açık ve ücretsiz olacak.

DBŞT’den çift dilli komedi programı

Diyarbakır kültür ve sosyal işler daire başkanlığına bağlı faaliyetlerini yürüten Diyarbakır Şehir Tiyatrosu Komedi “Mola” projesi için kolları sıvadı. Kürtçe ve Türkçe komik skeçlerden oluşan program 25 Şubat’ta Prömiyer yapacak.

Handan Ekici’nin Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı DBŞT’nin yeni projesi “Komedi Mola”’nın yönetmenlik koltuğuna Erdal Ayna oturacak.  Komedi Mola hem tiyatro sahnesine seyirci ile buluşacak hem de dijital platformlarda izleyicisi ile bulaşacak.  Proje de içinde tiyatroya gönül vermiş Diyarbakırlı yetenekli gençlere fırsat sağlanması amaçlanması yanı sıra iki dilli olması da dikkati çekiyor.  Provalarına titizlikle devam edilen Komedi Mola her ay seyirci ve izleyicisi ile bulunması planlanıyor.

Kitap mezadı devam edecek

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında kitap mezadı, Ceylan Karavil AVM’de yapılacak. 

Kitapseverlerin daha çok kitaba ya da basımı bitmiş kitaba ulaşması için düzenlenecek “Kitap Mezadı”nda kitap satışları 1 liradan başlayacak. Mezatta, kitapseverler okudukları kitapları satma veya başka kitaplarla değiştirme imkânı bulacak.

Yarışmalar

Bilgi Kültür Yarışmaları bu ay da devam edecek. Her pazartesi “Kuçe Kuçe Nûçe” Her Cumartesi Günü “Neredeyim Ben” Her Pazar “Kimim Ben” programları instagram hesaplarından yapılacak. Türkülerin Öyküleri, Öykülerin Türküleri Belgeseli de Her Çarşamba Günü instagram hesabından canlı yayınlancak. (Kaynak: Büyükşehir Basın)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.