Çadır kentin kurulduğu arazinin sahibi Can'dan eleştirilere yanıt

Çadır kentin kurulduğu arazinin sahibi Can'dan eleştirilere yanıt
Dicle Nehri kıyısında kurulan çadır kent ile ilgili eleştirilere arazinin sahibinden yanıt geldi.

TİGRİS HABER - Dicle Nehri kıyısında kurulan çadır kent ile ilgili eleştirilere arazinin sahibinden yanıt geldi. İş insanı Mücahit Can, “Bedelsiz tahsis ettim, nehirden yüksektir, DSİ ile birlikte her türlü tahkimatı yapılmıştı, hazır hale getirmiştik, hayırlı bir iş için kullanılacağından mutluyum” dedi.

Sık sık su baskınına maruz kaldığı, kalacağı yönünde eleştiriler alan Dicle nehri kıyısında depremzedeler için hazırlanan çadır kent tartışmalarına arazi sahibi iş insanı Mücahit Can son noktayı koydu. Yapılan eleştirilerin haksız olduğuna değinen Mücahit Can’dan Tigris Haber olarak iddiaları sorduk, duruma açıklık getirdi.

Mücahit Can, iddia edildiği gibi çadır kentin kurulduğu alanın hiçbir zaman su baskınına maruz kalmadığını, nehirden oldukça yüksekte kaldığını ifade etti. Kendisine ait olan arazide sosyal donatı alanları oluşturmak için çalışmalar yaptığını, bu nedenle gerekli alt yapı çalışmalarının da uygulandığını ifade etti.

Can, “Dünyanın her yerinde insanlar su kenarlarını yaşam alanları olarak tercih ederler. Maalesef şimdiye kadar Dicle Nehrini ıslah etmek için bir çaba ortaya koyulmadı. Bundan beş altı yıl önce benim çabalarım neticesinde arazimizin Dicle nehrine olan kıyısına DSİ tarafından tahkimat yapıldı. Eksik kalan kısmını da biz tamamladık. Diyarbakır'a mesire alanı olabilecek muhteşem bir yer oldu. Eleştirenler gidip o bölgeyi görse bu düşüncelerinden vazgeçerler, öyle tahmin ediyorum ki, henüz gidip yakından görmemişlerdir” dedi.

DTSO fuar alanı için istedi

Belediyenin talebi üzerine bedelsiz olarak arazisini depremzedelere tahsis ettiğini sözlerine ekleyen Mücahit Can, arazinin Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından fuar alanı yapılmak üzere iki yıl önce kendisinden talep edildiğini, Başkan Mehmet Kaya ve yönetimi ile birlikte araziyi gezdiklerini ifade ederek şöyle dedi;

“Onların talebi arazinin bir bölümü ile ilgiliydi, almak için ısrar da ettiler, ancak, ben araziyi böldürmek istemedim. Bu nedenle anlaşamadık, öyle kaldı. Şimdi depremzedeler için kısmet oldu, iyi oldu. Belediye talep edince, annemin ve babamın hayrı için onlara bedelsiz tahsis ettim. Depremde zarar görenler için eleştirenler dâhil, hangi oda, STK veya kuruluş talep etseydi ayni şekilde onlara da tahsis ederdim. Burası Türkiye'de kurulacak çadır kentler içersinde örnek olabilecek bir yerdir. Lokasyon olarak en güzel yerdedir.” (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum