‘Cami yıkmakla’ suçlanan Büyükşehir camileri temizliyor

‘Cami yıkmakla’ suçlanan Büyükşehir camileri temizliyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan ibadethanelerde hijyen koşullarının sağlanması için temizlik çalışmalarına başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kentte bulunan ibadethanelerde hijyen koşullarının sağlanması ve yurttaşların rahatlıkla ibadet etmesi için temizlik çalışmalarını başlatıyor. İlk etapta 48 cami, 2 kilise ve 1 cemevini kapsayan temizlik çalışmaları kapsamında ibadethanelerde bulunan halılar, avizeler, ayakkabılıklar, avlular, tuvaletler ve lavabolar komple yıkanarak yurttaşların daha hijyenik bir ortamda ibadet etmeleri sağlanacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 10 kişilik ekip ile yürütülecek bu çalışma 29 Temmuz – 10 Ağustos 2019 tarihleri arasında tamamlanacak.

Haziran ayı sonunda yapılmaya başlanan ve hala devam eden fizibilite çalışması kapsamında gerçekleştirilecek temizlik çalışmalarına Kurban Bayramı’ndan sonra da devam edilecek. Bu kapsamda, yılda 3 defa ibadethanelerin temizliği yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Halkımıza hijyenik ve en iyi koşullarda ibadetlerini gerçekleştirmeleri için yerel yönetimler olarak tüm olanaklarımızı kullanacağımızı duyururuz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum