Çanakkale’de orman yangınları kontrol altına alındı
Sarıcaeli’de Alevler Yerleşim Yerlerine Ulaştı
TİGRİS HABER -Önceki gün saat 13.30 sıralarında Sarıcaeli köyü yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Yiğitler köyü kırsalına ve çevredeki yerleşimlere yayıldı. Alevler, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin yakınına kadar ulaştı. Hastaların dumandan etkilenmemesi için hastanenin bir bölümü tahliye edildi. Yangın sırasında bir itfaiye aracı alevler arasında kalarak kullanılamaz hale geldi.
Yangın tehlikesi nedeniyle Saçaklı, Ahmetçeli, Doğanca, Zeytinli ve Pıtırelli köyleri boşaltıldı. Karasal-Sayısal Radyo ve Televizyon Verici Kulesi’nde bulunan 2 kişi ile Sarıcaeli Özel Bakım Merkezi’ndeki 52 vatandaş güvenli bölgelere nakledildi.
Bayramiç’te Tarım Arazisinden Ormana Sıçradı
Sarıcaeli yangınından dakikalar sonra Bayramiç ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangın da ormanlık alana sıçradı. Bölgeye sevk edilen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlerin yayılmasını durdurmak için gece boyu yoğun çalışma yürüttü.
Bakan Yumaklı: “Yangınlar Büyük Ölçüde Kontrol Altında”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada “Orman kahramanlarımızın gece boyu süren aralıksız müdahalesiyle her iki yangının da ilerlemesi durdurulmuş, yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır” ifadelerini kullandı.
4 Şüpheli Gözaltında
Sarıcaeli köyü yakınlarında çıkan yangınla ilgili 4 kişinin jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.