CANLI YAYIN - Kılıçdaroğlu: “Bu Arınma tasfiye değil, yeniden doğuştur”
TİGRİS HABER - Aynı gün, tedbiren görevden uzaklaştırıldığı belirtilen mevcut Genel Başkan Özgür Özel ise Ankara’da farklı bir program kapsamında bayramlaşma etkinliği düzenledi.
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde halkla bayramlaşma programında #Canlı https://t.co/HIvmK1ZnwV
— ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) May 30, 2026
“Sert konuşacağım ama kinle değil”
CHP Genel Merkezi’nde kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, konuşmasında parti içi tartışmalara ve son dönemde yaşanan gelişmelere değindi. “Bu can bu tende kaldıkça hakkı, hukuku ve adaleti herkes için savunacağım” sözleriyle başlayan konuşmasında Kılıçdaroğlu, mücadele vurgusu yaptı.
Parti tabanına seslenen Kılıçdaroğlu, CHP’nin “baba ocağı” olduğunu belirterek, “Adalet meydanına hoş geldiniz” ifadelerini kullandı. Konuşmasında sık sık birlik ve helalleşme mesajı veren Kılıçdaroğlu, süreci “arınma” olarak tanımladı ancak bunun bir tasfiye olmadığını, “yeniden doğuş” anlamı taşıdığını söyledi.
Kurultay tartışmalarına sert mesajlar
Kılıçdaroğlu, 38. Kurultay sonrası ortaya çıkan iddialara da değinerek, parti içi demokrasinin önemine dikkat çekti. “Bir partinin iç demokrasisi zarar görürse ülke demokrasisi de zarar görür” diyen Kılıçdaroğlu, tartışmaların yalnızca bir liderlik meselesi olmadığını, daha geniş bir siyasi ve ahlaki boyut taşıdığını ifade etti.
Konuşmasında “hesaplaşma” vurgusu da yapan Kılıçdaroğlu, bunun kişisel değil “ahlaki bir hesaplaşma” olduğunu belirtti.
“Temiz bir kurultay” mesajı
Parti içi sürece ilişkin değerlendirmelerinde Kılıçdaroğlu, kısa süre içinde yeni bir kurultay yapılması gerektiğini söyleyerek, “Temiz, tertemiz bir kurultay yapacağız” ifadelerini kullandı. Sandıktan çıkacak iradenin partinin meşru liderini belirleyeceğini vurguladı.
Ankara’da yoğun katılım
Ankara’daki CHP Genel Merkezi çevresinde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen partililerin, sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla bayramlaşma programına katıldığı görüldü. Kılıçdaroğlu’nun program öncesinde çalışma ofisinden çıkarak genel merkeze doğru hareket ettiği bildirildi.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.