Çelikevler Mahallesinde çocuklar hastalıkla karşı karşıya

Çelikevler Mahallesinde çocuklar hastalıkla karşı karşıya
Diyarbakır Çelikevler Mahallesinde yaşayan vatandaşlar yıllardır lağım suları arasında yaşam mücadelesi veriyor. Lağım sularının içinde oynayan çocuklarının hastalanmasından korkan mahalleli, yetkililerin bu soruna yaz gelmeden bir çözüm bulmasını istiyor

TİGRİS HABER - Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Çelikevler Mahallesinde vatandaşlar yıllardır kanalizasyon sistemi olmadığı için salgın hastalık riskiyle karşı karşıya. Lağım suları içinde oynayan çocukların salgın hastalıklarla karşı karşıya olduğunu söyleyen vatandaşlar yetkililerden söz konusu durum için çözüm bekliyor.

celikevler-tigris1.jpg

Ekilen ürünlere lağım suyu bulaşıyor

Ekmek yaptıkları yerde de bulunan su nedeniyle çocuklarını sürekli hastaneye götürdüklerini, yaz aylarında mahallenin yaşanmaz hale geldiğini söyleyen vatandaşlar, kapı ve pencerelerini sürekli kapalı tutuyor. Hayvanlarının bu sudan içtiğini ve çocukların sürekli suyla oynadığını ifade eden vatandaşlar, salgın hastalıktan korkuyor. Ektikleri ürünlere bile lağım sularının bulaştığını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.