Çelikevler’in altyapı sorunu çözülüyor

Çelikevler’in altyapı sorunu çözülüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, uzun zamandır içme suyu ve altyapı sorunları yaşayan Çelikevler Mahallesi için çalışma başlattı.

TİGRİS HABER - DİSKİ, Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler Mahallesinde altyapı sorununu çözmek amacıyla harekete geçerek uzun yıllardır çözülemeyen içme suyu ve kanalizasyon şebekesi için proje hazırladı. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Beşikçi projenin detaylarını görüşmek amacıyla Çelikevler Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Tutşi, DİSKİ'nin projesiyle ilgili detayları aktardı. Tutşi, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun, desteğiyle yürüttükleri projeyle Çelikevler Mahallesi’ne 24 saat kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlayacaklarını söyledi. Hazırladıkları projeyle 4 bin 933 metre içmesuyu şebeke hattı döşeyeceklerini ifade eden Tutşi, çalışmanın 120 binayı kapsadığını ifade etti.

Altyapı hizmetinin sorunsuz verilebilmesi için de 13 bin 834 metre kanalizasyon şebekesi ve 500 kişilik foseptik imalatı yapacaklarına kaydeden Tutşi, şunları dile getirdi:

“Projeyle Çelikevler Mahallesinin atık suları, yeni yapılacak terfi hattıyla mevcut Atık Su Arıtma Tesisine iletilecek. İhalesini yaptığımız proje yılsonunda tamamlanacak. Hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda en kaliteli hizmeti sunmak için gerekli özeni gösteriyoruz."

Tutşi, konuşmasının sonunda vatandaşların hizmetlerden en iyi şekilde faydalanması için su aboneliklerini yapmasını istedi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum