Çeyizler enkaz altında

Çeyizler enkaz altında
Diyarbakır Sur’da yaşanan çatışma ve operasyon haberleri yerini hayatları dağılan ailelerin yürek burkan hikayelerine bıraktı.

Sur’da Kurşunlu cami arkasında oturan 60 yaşındaki Mehmet amca çatışmalar sırasında ağır hasar gören evini görmek için Sur’un yasaksız sokaklarında dolaşıyor. Bizde Mehmet amcayı Sur’da gezerken bulduk. Soyadının yazılmaması şartıyla bizimle konuşmaya başlıyor. Mehmet amca doğma büyüme Surlu. Surdaki kısmı yasağın kalkmasından sonra Mehmet amca yüksek binalara çıkarak evinin ne hale geldiğini öğrenmeye çalışıyor. Birlikte bir binanın çatısına çıkıyoruz. Eliyle, ağır hasar gören evini işaret ediyor. İşaret sonrası Mehmet amca o yürek yakan hikayesini anlatmaya başlıyor.

 

 “Evimin yanık ve yıkıldığını görünce Başbakan‘a ‘evde bulunan eşyalarımızın çıkartılması’ için yazı yazdım, fakat daha cevap gelmedi. Kendimi bildim bileli Sur’da yaşıyorum. Bu duruma nasıl geldik bilmiyorum. Sur halkı her zaman barıştan yana oldu biz hiçbir zaman böyle olayların olmasını istemezdik. Biz hükümetin Sur’u kamulaştırmasını istemiyoruz. Çadırda da yatsam Sur dışında bir yerde kalamam. Çünkü ben burada nefes alıyorum. Kimse nefessiz bırakmasın bizi. Devlet ve PKK uyuşmuyor bunun çilesini biz halk çekiyoruz. Ben Sur’u çok seviyorum ve buradan ayrılmayı düşünmüyorum. Çatışmalar başlayınca evden apar topar ayrılmak zorunda kaldık. İki kızımın çeyizi hala ağır hasarlı olan evimizde. Yıllarca çalıştım, tek birikimim Sur’da bulunan evim. Tabi ki bizde Surdaki çarpık kentleşmenin düzelmesini istiyoruz, fakat kamulaştırmaya karşıyım. 4 aydır kirada oturuyorum. Her ay borçlu çıkıyoruz. Evde hiçbir şey yok. Çünkü tüm eşyalarımız, anılarımız o evin altında. Buradan yetkililere sesleniyorum, izin versinler gidip eşyalarımızı alalım” şeklinde taleplerini dile getiriyor.

                                                                                                                                                                                                              Ali ABBAS YILMAZ /ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.