Ceylan ve Atasoy güven tazeledi

Ceylan ve Atasoy güven tazeledi
Tek listeyle Diyarbakır 4. Olağan Kongresine giden HDP Diyarbakır İl Başkanlığına yeniden EşbaşkanlarZeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy seçildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanlığı "Çözüm biz'de, savaşa ve sömürüye hayır!" sloganıyla 4. Olağan Kongreye gidiyor. Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Demirok Tesislerinde gidilen Kongreye, önceki dönem eşbaşkanlarıZayyat Ceylan ve Gülistan Atasoy'un aday olarak girdi. Başka adayın olmadığı Kongreye HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP Diyarbakır milletvekilleri, Barış Anneleri Meclisi, HDP, Demokratik Bölgeler Partisi il, ilçe eşbaşkanları, TevgeraJinên Azad (TJA), sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları oda temsilcileri katıldı.

Kongrenin yapıldığı salona HDP hakkında açılan kapatma davası ve Hazine yardımının bloke edilmesine atıfta bulunan "Halk blokeyi edecek", "Halkın iradesi gasp edilemez" pankartlarının yanı sıra, "HDP halktır", "Ma do teqez ser bikoyê", "Ev gel tu car serînatewine", "Nihademaguhertın û azadiyê ye", "Ziwanestbîyayîşêma yo", "Dem demaciwana ye", pankartları yer aldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye tosun, Kürtlerin yok edilmek istendiğini savunarak, iktidarın her sıkıştığında Kürtlere saldırdığını söyledi.

HDP Diyarbakır İl EşbaşkanlarıZeyyat Ceylan, Gülistan Atasoy, Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş'ın birer konuşma yaptığı Kongrede, HDP Sözcüsü Ebru Günay'ın gündeminde seçim, partisine yönelik kapatma davası ve parti hesaplarına bloka konulması vardı.

hdp-kongre-son-2.jpeg

'2023 seçimleri AKP'nin kaybettiği seçimlerdir'

Partisini yoğun bir sürecin beklediğine işaret eden Günay, "Bu iktidara kaybettirmek için yola çıktık. Biz demokratik cumhuriyeti kuracak olanlarız bizi yeni bir çalışma temposu bekliyor. Her birimiz gittiğimiz yerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amed bunun ispatıdır buradaki kararlılık bunun ispatıdır. AKP faşizminin her yerde Kürt'ün her türlü kazanımına saldırdığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Savaş politikalarıyla her yerde Kuzey Doğu Suriye'de, Başur'da, Rojava'da katliamlar gerçekleştirerek Kürtlerin kazanımlarına saldırmaya devam ediyorlar. Utanmadan savaşa ayırdıkları bütçeyi savunuyorlar. Sizin boğazınızdan kıstığımızı kendi iktidarını kurtarmak için kullanıyorlar. Bütün halkımız barıştan demokrasiden yana tavrını gösterecektir. 2023 seçimleri AKP'nin kaybedeceği seçimlerdir." ifadelerini kullandı.

'Hiçbir güç halkın iradesine bloke koyamaz'

HDP hakkındaki kapatma davası ve hesaplarına bloke k onulmasına değinen Günay, "AKP bizi durdurmak için partimiz hakkında kapatma davası açarak hesaplarımıza bloke koyuyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki hiçbir güç halkın iradesine bloke koyamaz. Bunu en iyi Amed biliyor, halkın iradesini hele özgürlük için yola çıkmış bir halkın iradesini kimse gasp edemez." diye konuştu.

'Diyarbakır'da 12-0 yapacağız'

Baskılara karşı baş eğmeyeceklerini dile getiren Günay, Diyarbakır'da milletvekillerinin 12'ni de kazanacaklarını belirterek "Gasp edilen irademize karşı Amed 12 sıfır yapacak mı 2023’te? İşte 12 sıfırla AKP’yi tarihin çöp sepetine önce Amed’ten sonra Türkiye'nin tamamında göndereceğiz. 2023’te AKP'siz demokratik, özgür bir Türkiye'de hep birlikte yaşayacağız. Bu bir hakikat ve mücadele azmi Amed bugün birkez daha bu kararlılığı gösterdi. HDP olarak kapatma davasına karşı da hesaplarımızın bloke edilmesine karşı da arkamızda bu halkın olduğunu biliyoruz. Asla boyun eğmeyeceğiz, asla diz çökmeyeceğiz. HDP bunu en geniş demokrasi ittifakı ile yapacak. Her HDP’li bulunduğu her yerde AKP ve MHP faşizmine kaybettirmeye çalışacak. Dün kazandık, yarın da kazanacağız." Şeklinde konuştu.

Kongrede, faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından delegeler oy kullanma işlemine başladı. Ceylan ve Atasoy'dan başka adayın bulunmadığı kongrede, Atasoy ve Ceylan'ın yeniden eşbaşkanlık görevine seçilmesi kesinleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.