Cezaevindeki tutsak dışarıda örgütleme yapıyor!

Cezaevindeki tutsak dışarıda örgütleme yapıyor!
Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Özgür Yıldırım isimli tutsağın, 3 kişi ile görüş hakkı olmasına rağmen Z.S. isimli üniversite öğrencisine ilişkin görüşçü talebi, polis ve cezaevi yönetiminin keyfi uygulamasına takıldı.

DİYARBAKIR- Yıldırım'ın talebine ilişkin araştırma yapan polis, Z.S'nin herhangi bir arama ve suç kaydı olmamasına rağmen Yıldırım'ın cezaevindeki durumunu gerekçe göstererek görüşçü yazılmasının sakıncalı olacağına karar verdi. 


Hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Türkiye cezaevlerindeki keyfi uygulamalara her gün bir yenisi ekleniyor. Aydın Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Özgür Yıldırım isimli tutsağın, üniversite öğrencisi Z.S'yi görüşçüsü yazma yönündeki talebini reddeden cezaevi yönetimi, emniyetten gelen istihbari bilgi notu doğrultusunda bu talebi "sakıncalı" olarak görmesi, cezaevlerindeki hukukun da hangi noktaya ulaştığını gözler önüne serdi. 2005 yılında Diyarbakır'da tutuklanan Yıldırım, 2013 yılında bir anda Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildi. Sürgün edildikten sonra yasalar kapsamındaki görüşme hakkından faydalanmak için 13 Ocak'ta cezaevi idaresine dilekçe ile başvurarak Z.S.'nin görüşçüsü olmasını talep etti. Yıldırım'ın talebi üzerine cezaevi idaresi, görüşçünün sakıncalı olup olmadığının araştırılmasını için Mersin Toroslar Güneykent Polis Merkez Amirliği'ne yazı yazdı. Buraya kadar normal işleyen talep, polislerin araştırma sonrası akıllara durgunluk veren bir tutanak düzenlemesi ile skandal bir karara dönüştü. 

Polis, 23 Ocak'ta yazdığı tutanakta, cezaevinde olan bir tutsağın görüşçüsüyle "örgüt faaliyetlerini ve propagandasını" yapabileceğini öngörerek Z.S'nin, Yıldırım ile görüşmesini sakıncalı buldu. Polisin yaptığı araştırmada, Z.S'nin herhangi bir arama ve suç kaydı olmamasına rağmen, "Hükümlünün terör örgütüne yardım etmek, terör örgütüne silah sağlamak, örgüt propagandası yapmak ve suçlu övmek gibi suçlardan kaydının olduğu, Özgür Yıldırım isimli şahsın tutuklu olmasından dolayı, örgüt faaliyetlerini ve propagandasını okulda ve dışarıda sempatizanları ve taraftarları aracılığı ile yürütebileceğinden Yıldırım ile görüşmesinin sakıncalı olacağı" kanaatine varıldı.Hayri Demir(Diha) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.