CHP Diyarbakır’da 4 adayla kongreye gidecek

CHP Diyarbakır’da 4 adayla kongreye gidecek
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, 29 Ağustos’ta kongreye gidecek. Kongrede yerine kayyum atanan Gönül Özel’in yanı sıra 3 kişi daha adaylığını açıkladı.

TİGRİS HABER - Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla kayyum atanan, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı 29 Ağustos’ta kongreye gidecek. Kongre, Demirok Tesisleri’nde yapılacak. Kongrede yerine kayyum atanan Gönül Özel’in yanı sıra, eski başkanlardan Mehmet Şerif Şerif Doğru ile Meltem Gönüllü ve avukat Sertaç Eke, yarışacak. Kongrede 115 delege oy kullanacak.

İktidar yolunda ilerlemek istiyoruz

Tigris Haber’e konuşan adaylardan Meltem Gönüllü, partisinin tüm vaatlerinin arkasında olduğunu söyledi. Gönüllü, “İddialıyım, iktidar yolunda birlik ve beraberlikle ilerlemek istiyoruz. Yeni projelere ihtiyaç var. Bu projeleri hazırlayacağız. Bu olağanüstü kongre, iktidar yolunda ilerleyen kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP'ye ve Diyarbakır'a, Diyarbakır halkına hayırlı olsun . Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde tüm ülkemizi aydınlık günlere taşıyacağız. Unutmayalım ki Türkiye Siyasi tarihinde Diyarbakır hep belirleyici olmuştur. Yine öyle olacaktır” ifadelerini kullandı.

2 bin üye sayısı 10 bin oldu

Gönül Özel ise, 2 buçuk yıldır Diyarbakır’da CHP İl Başkanlığı yaptığını belirterek, “Başladığımda üye sayısı 2 bindi, şimdi 10 bin. 17 ilçede tabelamız yoktu, şimdi var. Serap Güzeli’nin su sorununu, Çelikevler’in sinyalizasyon sorunu benim dönemimde çözüldü. Lafla değil, icraatla konuşuyorum” dedi.

‘Dargınlıkları ortadan kaldıracağım’

27’inci dönemde CHP’nin Diyarbakır adayı olan Mehmet Şerif Doğru da, seçilmesi durumunda, parti içindeki kırgınlıklara son vereceğini söyledi. Doğru, ilk iki ay içerisinde partiye 2 bin 500 üye katacağını belirterek, şöyle devam etti: “Üç ay içerisinde binlerce insanın katılacağı, büyük iktidar mitingi hazırlayıp, genel başkanı davet edeceğim. Nerede bir insan hakları ihlali varsa, karşısında olacağım. Kürt sorunun çözümü için, mücadele edeceğim. Türkiye’nin bütünlüğü içinde eşit yurttaşlık temelinde, bu sorunun çözümünü sağlayacağım. Uzun yıllar CHP içerisinde siyaset yaptım. Tecrübelerim var” dedi.

3A projesi

Avukat Sertaç Eke de, CHP’nin Diyarbakır’da liyakatli kadrolara ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Uzun zamandır ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliği sağlamayı hedefliyoruz. Çıkış noktalarımızdan biri de Kürt meselesi. Buna dönük projelerimiz de var. ‘Kürt sorununa demokratik çözüm 3A” diye bir projemiz var. Anlayış, adalet, aş. Bunu da görev alırsam, hayata geçireceğim. CHP’nin özlediği, dinamik, saygın ve elit bir yapıyı oluşturacağız.”

Olağanüstü kongre için imza toplanması ve Genel Merkez'in kongre yapmaması üzerine imzacılar dava açınca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyım atanmıştı. Göreve eski il başkanı Muzaffer Değer, kayyım üyeliklerine de Behçet Gezer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu getirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.