CHP İl Başkanı Özel: Diyarbakır’ın kanalizasyonu olmayan mahallesi var

CHP İl Başkanı Özel: Diyarbakır’ın kanalizasyonu olmayan mahallesi var
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, altyapısı olmayan mahalleyi ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Mahalle sakinleri, Özel’den sorunun çözümü için yardım talebinde bulundu.

TİGRİS HABER - Merkez Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 7 yıldır kanalizasyon sistemi olmadığı için lağım suları arasında yaşam mücadelesi veriyor. Yaz aylarında kokudan geçilmeyen mahalleyi ziyaret eden CHP İl Başkanı Gönül Özel ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarı ve vatandaşları dinledi.

Sorunun çözümü için yetkililerle görüşeceğini belirten Özel, “Diyarbakır’ın yanı başında böylesi görüntülerin hala var olması üzücü. Parti olarak bu sorunun çözümü için başta DİSKİ ve ilgili kurumlara göreceğiz. Diyarbakır’a bu görüntüler yakışmıyor" dedi. 

celikevler-altyapi-001.jpg

 ‘Mahallemizde alt yapı ve kanalizasyon eksikliği bulunmaktadır’

Mahalle muhtarı Mehmet Kaya ise, sorunun çözümü için ilgili kurumlara defalarca başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Çelik Evler Mahallemizin, kronikleşmiş ve acilen çözüm bekleyen sorunları mevcuttur. Mahallemizin 2000 Civarında hanesi ve 3500'ü aşan nüfusu mevcut olup daha evvel verilen su şebekesi yetersiz gelmektedir. Bundan dolayı Mahalle sakinleri olarak çok ciddi bir biçimde içme suyu sıkıntısı çekmekteyiz. Mahallemizde alt yapı ve kanalizasyon eksikliği bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, Diyarbakır-Elazig Karayoluna Sıfır Mesafede kurulmuş olan mahallemizde anayol üzerinde, yolun her ki tarafında da olmak üzere, yolcu bekleme durağı yok ve yollarımız hala toprak yoludur. Sorunların çözüme kavuşması için Diyarbakır Valiliğine dilekçe yazdık” şeklinde konuştu.

chp-004.jpg

‘Mahallemizde temel eğitim kurumları bulunmamaktır’

Alt yapı sorunlarının yanı sıra mahallede eğitim kurumlarının da olmadığını kaydeden Kaya: “Mahallemizde hem Temel Eğitim hem de Ortaöğretim Kurumu bulunmamaktadır. Söz konusu eğitim kurumları için tahsis edilmiş olan, 6 Parsel arsalardan 2 parseli bilgimiz dışında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından satılmıştır. Söz konusu arsaların mahallemize eğitim kurumu yapılmak üzere tekrar tahsis edilmesi ve mahallemize Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde çok acilen okul inşa edilmesini istiyoruz. Bunun yanında sağlık hizmetinde de sorunlar yaşıyoruz ve mahallemizde sağlık ocağı hala bulunmamaktadır” dedi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ), daha önce yapmış olduğu açıklamada, Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesi’ndeki yapıların ruhsatsız olması ve imar yollarının açılamamasından dolayı İmar Kanunu’na göre bugüne kadar altyapı hizmetlerinin götürülemediğini belirtmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.