CHP lideri, Et ve Süt Kurumu'na alınmadı

CHP lideri, Et ve Süt Kurumu'na alınmadı
Randevu talebine geri dönüş yapılmadığını belirterek Et ve Süt Kurumu'na giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurumun binasına alınmadı.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) randevu istediğini ancak kendisine henüz bir geri dönüş yapılmadığını ifade etmiş, kurumu ziyaret edeceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış." ifadelerini kullanmıştı.

TUİK ve MEB’e alınmamıştı

Kılıçdaroğlu, görüşme için geldiği ESK binasına alınmadı. CHP lideri, daha önce de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) alınmamıştı.

Bakanın Türkiye’den haberi yok

Kılıçdaroğlu, ESK'nın önünde yaptığı açıklamada, "Daha önce TÜİK'e gitmiştim. Emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların, dul ve yetimlerin haklarını savunmak için. Çünkü TÜİK, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük zam almasının yolunu açıyordu. Buna toplumun dikkatini çekmek için TÜİK'e gitmiştim. Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı kamuoyuna duyurmak için MEB'e gitmiştim. Türkiye'de KPSS'de dereceye giren pek çok genç üzülerek ifade edeyim sözlü sınavda elenmişlerdi torpilleri olmadığı için. Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim. Kadın milletvekilleri, bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Beslenme bir haktır. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bu çok ama çok önemlidir. Tarım Bakanı dün katıldığı bir televizyon programında 'Türkiye'de aç ve açıkta kimse yok. Herkesin karnı tok' diye bir açıklama yapıyor. Tarım Bakanı'nın Türkiye gerçeklerinden haberi yok." ifadelerini kullandı. (Kaynak: Dünya)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum