CHP lideri Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a geliyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a geliyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 yıl aradan sonra 10 Aralık Cuma günü Diyarbakır’a gelecek.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu Diyarbakırlı iş insanı Abdullah Atik’in daveti üzerine Diyarbakır’a gelecek. Kılıçdaroğlu, davet üzerine Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ndeki Kazıktepe Çiftliği’nde yemek yiyecek. Davete esnaf ve çiftçiler de katılacak. Kılıçdaroğlu yemek sonrası bir otelde kanaat önderleri, iş insanları, sanayiciler, muhtarlardan oluşan 70-80 kişilik bir heyetle basına kapalı bir toplantı yapacak.

İşsizlik ve Kürt sorunu

Tigris Haber’e konu ile ilgili bilgi veren iş insanı Abdullah Atik, toplantıda ekonomik krizin yansımalarını, yoksulluk ve işsizliği masaya yatıracaklarını söyledi. Kürt sorununun çözümün de masadaki önemli başlıklardan biri olacağını belirten Atik, “Çiftçi ve sanayicilerimizin sorunlarını konuşacağız. Geçtiğimiz günlerde kendisiyle yüz yüze de görüştük. ‘Diyarbakır ile kucaklaşın, insanları  bir dinleyin’ dedik. Kendisi de çok olumlu karşıladı. Sayın genel başkanı eleştiriye açık samimi gördüm” dedi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, yemek daveti ve kanaat önderleri toplantısı sonrası KIlıçdaroğlu’nun Cuma akşamı Diyarbakır’dan ayrılacağını söyledi.

AK Parti'den aday adayıydı

Abdullah Atik, 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı olarak başvuru yapmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun erken seçim talebiyle hafta sonu Mersin’de başlattığı “Milletin Sesi” mitingi yoğun ilgi görmüştü.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum