CHP, tartışmalı ilçede aday çıkaramayacak

CHP, tartışmalı ilçede aday çıkaramayacak
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde adaylık başvurusunda geç kalan CHP'li mevcut belediye başkanı ve başkan adayı Zeki Bilgin'in, Saadet Partisi'nden yaptığı adaylık başvurusu İlçe Seçim Kurulunca reddedildi.

TİGRİS HABER - Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde adaylık başvurusunda geç kalan CHP'li mevcut belediye başkanı ve başkan adayı Zeki Bilgin'in, Saadet Partisi'nden yaptığı adaylık başvurusu İlçe Seçim Kurulunca reddedildi.

Buna göre CHP, Genel Başkan Özgür Özel'in memleketi Manisa'da, Saruhanlı ilçesinden aday çıkaramayacak.

AK Parti'nin itirazı üzerine bugün toplanan İlçe Seçim Kurulu, aldığı kararda şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi tarafından süresinden sonra verilen belediye başkan adayının Zeki Bilgin olduğu, daha sonra aynı kişinin Saadet Partisi Saruhanlı belediye başkan adayının istifası nedeniyle Saadet Partisi belediye başkan adayı olarak bildirildiği tespit edilmiştir. Bu durumda her ne kadar adı geçen, ön seçim yapılmadan aday gösterilmiş ise de aday başvuru gün ve saat saatinden sonra başka bir siyasi partiden aday olamayacağı Yüksek Seçim Kurulu kararları ile benimsendiğinden itirazın kabulünün gerektiği değerlendirilmiştir. Yapılan inceleme ve değerlendirmede itirazın kabulüne daha önce Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı belediye başkan adayı olarak bildirilen Zeki Bilgin'in, Saadet Partisi'nden belediye başkan adayı olamayacağına karar verilmiştir."

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.