CHP’de, 60 kişilik parti meclisi merak ediliyor

CHP’de, 60 kişilik parti meclisi merak ediliyor
Cumhuriyet Halk Partisi 38.olağan kurultayının ilk gününde Özgür Özel’in Genel Başkan olarak seçilmesinin ardından gözler bugünkü parti meclisi seçimlerine döndü. 60 kişilik Parti meclisinde yer alacak isimler merak konusu oldu.

TİGRİS HABER - Kurultayı'nın bugünkü oturumunda, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. 60 üyeli PM’nin 52 üyesi çarşaf liste ile 8 üyesi Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından seçilecek. CHP PM üyeliği için 400’ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor. Parti meclisi için kıyasıya bir yarışın başladığı, kurultay salonunda sürekli kulislerin yapıldığı öğrenildi. Özgür Özel’in anahtar listesinin fire vermeden seçileceği tahmin edilirken, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da Özel’in anahtar listesinde olduğu öğrenildi.

Öte yandan Özel’in daha önce partiye yönelik özeleştirilerini tekrarlaması ve partinin sağa kayışını kapsamlı bir şekilde eleştirmesi bekleniyor. Partinin özüne dönmesi çağrısında bulunacak Özel’in, adaylığını açıkladığı gün ilan ettiği tutum belgesi ekseninde bir konuşma yapacağı ifade ediliyor. Özgür Özel'in yeni genel başkanlığı, PM'yi etkileyeceği kadar Merkez Yönetim Kurulu’na da yansıyacak. Aynı zamanda yerel seçimlerde belediye başkan adayları da bu seçime göre şekillenecek. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.