CHP'de ilk adaylar bu hafta belli oluyor

CHP'de ilk adaylar bu hafta belli oluyor
CHP'de yerel seçim hazırlığı sürüyor. 14 Aralık Perşembe günü ilk adayların CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanacak Parti Meclisi'nde açıklanması bekleniyor.

TİGRİS HABER- CHP'de yerel seçim hazırlığı sürüyor. 14 Aralık Perşembe günü ilk adayların CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanacak Parti Meclisi'nde açıklanması bekleniyor. CHP mevcut başkanlar için anket yapıyor. Anketlerden çıkacak sonuca göre adaylar belli olacak.

CHP yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru aldı. Başvuru süreci tamamlanırken ilk adayların 14 Aralık Perşembe günü açıklanması bekleniyor. CHP yıl sonuna kadar adayların büyük çoğunluğunu açıklamayı planlıyor. Bu nedenle sık sık Parti Meclisi toplantısı yapılacak.

Anket sonucuna göre belli olacak

CHP, İstanbul, Ankara, Aydın dışındaki mevcut başkanlar için büyükşehirlerde ve illerde "memnuniyet anketi" yapıyor. 27 Kasım'da başlayan anket çalışmasında, örgütün yanı sıra seçmenin de görüşlerine başvuruldu.

Anketlerden çıkacak sonuca göre, belediye başkanından şikayet yoksa atama yapılacak. Belediye başkanından memnuniyetsizlik varsa, ikinci aşamada öne çıkan adaylar tespit edilecek.

Perşembe günkü PM'de, anket çalışması biten iller de masaya yatırılacak. Birden fazla adayın öne çıkması ve adayların birbirine yakın oranlarda sonuç alması halinde ise parti kontrolünde üyelerin katılımı ile ön seçim yapılması gündemde.(Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.