CHP'den Ayşe öğretmene cezaevinde ziyaret

CHP'den Ayşe öğretmene cezaevinde ziyaret
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, öğretmen Ayşe Çelik'i cezaevinde ziyaret etti.  Topal, Ayşe öğretmenin, 'Çocuklar ölmesin demeye devam edeceğim’ dediğini aktardı.

Ali Abbas Yılmaz

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 2015-2016'da şehirlere taşınan çatışmalı süreçte bağlandığı bir televizyon programında yaşanan çatışmalarda "çocukların öldürüldüğüne" ilişkin sarf ettiği sözler nedeniyle "silahlı terör örgütü propagandası yapmaktan" 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik'i cezasının infazının yapıldığı Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

chp-(5).jpg

“Bir öğretmenin, bir annenin 'Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın’ demesi gayet masumane”

Ziyarete ilişkin partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Topal, Çelik'in bağlandığı bir televizyon programında "çocuklar ölmesin, analar ağlamasın" sözleri nedeniyle terörizm suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Açıkçası 'Çocuklar ölmesin.' diyen bir öğretmeni cezaevinde ziyaret etmenin üzüntüsünü yaşıyorum. O bir kadın, o bir öğretmen, aynı zaman da o bir anne. Bir öğretmenin, bir kadının ve bir annenin -o dönem hamileydi- çocuklarını koruma refleksiyle, 'Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın.' cümlesini kullanması, öyle bir reaksiyon göstermesi gayet insaniydi, gayet masumane bir cümleydi." diye konuştu.

chp-(1)-002.jpg

“ 'Çocuklar ölmesin' dediğim için beni mahkum edenler utansın”

Cezaevinde görüştüğü öğretmen Ayşe Çelik'e ilişkin izlenimlerini paylaşan Topal, "Görüştüğümde, morali iyiydi, sağlığı yerindeydi. Herkese de selamları da vardı. 'Ben yine çocuklar ölmesin.' demeye devam edeceğim. 'Çocuklar ölmesin.' dediğim için beni mahkum edenler utansın. Ben de bunu söylüyorum." ifadesini kullandı.

Yaptığı görüşmede, öğretmen Ayşe Çelik'in kendi el yazısıyla yazdığı notu ve Nazım Hikmet'in bir şiirini paylaşan Topal, Çelik'in notundaki şu ifadeleri paylaştı: "Nazım Hikmet'in dediği gibi, Eğer hak haksızlıktan yüce / Sevgi nefretten üstün / Aydınlık karanlıktan güçlüyse / Çaresi yok usta biz kazanacağız / Çocuklar ölmesin diyenler kazanacak." 

“Ayşe öğretmeni hapsa atanlar tarihe kara leke olarak geçecek”

"Bütün insanlığın ortak vicdanı çocuklar ölmesin değil midir?" diyerek konuşmasını sürdüren Topal, "Bütün milletin, devletin ortak vicdanı çocuklar ölmesin değil midir? Bütün siyasilerin, milletvekillerinin, bütün anaların, bütün babaların ortak vicdanı çocuklar ölmesin değil midir? Evrensel bir kavramdır. Zaten öyle düşünmeyenler insan değildir. Biz de 'Çocuklar ölmesin.' diyoruz. O programda bunu söylediği için bütün salon alkışladı. O zaman o alkışlayanları da mı içeri alacaksınız? Ayşe Öğretmen 'Çocuklar ölmesin.' cümlesiyle insanlığım masum yerinde yerini almıştır. Tarih onu yazacaktır, ama ona ceza yazanları asla affetmeyecektir. Kara leke olarak yazacaktır onu. Umarım adalet en kısa sürede yerini bulur ve Ayşe Öğretmen 8 aylık bebeğine bir an önce kavuşur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.