CHP’den Barzani’ye ziyaret

CHP’den Barzani’ye ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı ile İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Irak Federal Kürdistan eski Başkan Mesut Barzani’yi ziyaret etti.

TİGRİS HABERZiyarette, konuk, Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti. Ziyarette konuşan Oğuz Kaan Salıcı, bölgede demokrasi yanlısı güçlerin dostane ilişkiler içerisinde olmasının önemli olduğunu dile getirdi. Salıcı, iki taraf arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzuladıklarını kaydetti.

Barzani de, bölgedeki halkların kaderinin birbirine bağlı olduğuna dikkat çekti. Barzani ayrıca tüm taraflar açısından en iyi olanın geçmiş deneyimlerden ders çıkarmak, halklar arasındaki barış ve birlikte yaşama hizmet etmek olduğunu vurguladı.

Ziyarette, KDP Politbüru Sekreteri Fazıl Mirani, Politbüro üyeleri Zaim Ali, Cafer Eminki de hazır bulundu.  CHP heyetinde ise, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat yer aldı. (Kaynak:Rudaw)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.