CHP’den ek gösterge açıklaması

CHP’den ek gösterge açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, milyonlarca kamu emekçisinin beklediği 3 bin 600 ek gösterge talebinin iktidar tarafından kulak arkası yapıldığını söyledi.

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır İl Örgütü, milyonlarca kamu emekçisinin yakından ilgilendiği 3 bin 600 ek gösterge talebine ilişkin Yenişehir’de bulunan AZC Plaza önünde açıklama yaptı. CHP il ve ilçe örgütlerinin bir araya geldiği açıklamada CHP İl Başkanı Gönül Özel konuştu. İktidarın 24 Haziran seçimleri öncesinde milyonlarca emekçiye 3 bin 600 ek gösterge vaadinde bulunduğunu, fakat yerine getirilmediğini hatırlatan Özel, memurların insanca yaşamak için talep ettiği ek gösterge vaadinin yerine getirilmesini istedi.

Memur eziliyor

Milyonlarca memurun artan enflasyon oranlarında altında ezildiğini kaydeden Özel, “3 bin 600 Ek Gösterge çalıştıkça yoksullaşan, emekli olduğunda da açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalışan memurlarımız için hayati önem taşıyor. İktidara yapılan bu çağrılar hep kulak arkası yapıldı. AKP Genel Başkanı her defasında ‘Dünya beşten büyüktür’ derken, 5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3 bin 600 ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyük? İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken 3 bin 600 ek gösterge hakkını bekleyen memurumuz için mi kaynağı bulamıyor?” şeklinde iktidara seslendi.

 CHP bu sorunu çözecek

Kaynakların halka aktarılmamasının iktidarın bir tercihi olduğunun altını çizen Özel, milyonlarca memurun artık iktidarın vaatlerine inanmadığını söyledi. Özel, partisinin iktidara gelmesi durumunda bu sorunu hemen çözeceklerini belirtti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.