CHP'den zam tepkisi: Enflasyonu bal gibi ezdirdiniz

CHP'den zam tepkisi: Enflasyonu bal gibi ezdirdiniz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, kamu emekçilerine verilen zamma tepki göstererek: "Verdiğiniz zam oranıyla 6,5 milyon kamu emekçisini ve emeklisini enflasyona bal gibi ezdirdiniz."

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, kamu emekçisi ve kamu emeklilerinin 2024-2025 yılı zammına tepki gösterdi. Uyar, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun aylıklara 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılmasını kararlaştırdığını hatırlattı.

Kurulun, sendikaların şerhine rağmen hükümetin sunduğu zam oranlarını kabul ettiğini, iktidarın onay ve tasdik kurumu olduğunu dünkü kararıyla tescillediğini iddia eden Uyar, "Verdiğiniz zam oranıyla 6,5 milyon kamu emekçisini ve emeklisini enflasyona bal gibi ezdirdiniz" ifadesini kullandı.

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Uyar, uygulanmaya çalışılan fiyat istikrarına rağmen gıda fiyatlarının arttığını söyledi.

Hakem Heyeti toplantısıyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Süreç yarın sonlanacak, takdir Hakem Heyeti'nindir. Memur ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.