Çiçek, yaralı işçiyi hastanede ziyaret etti

Çiçek, yaralı işçiyi hastanede ziyaret etti
Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışırken yeterli düzeyde alınamayan iş güvenliğinden ötürü 11. kattan düşen ve yaralanan 22 yaşındaki Vanlı inşaat işçisi Ferhat Salman’ı ziyaret etti. Çiçek, yaralanan Ferhat Salman’a acil şifalar dileğini iletti.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Emlak Konut Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışırken yeterli düzeyde alınamayan iş güvenliğinden ötürü 11. kattan düşen ve yaralanan 22 yaşındaki Vanlı inşaat işçisi Ferhat Salman’ı ziyaret etti. Çiçek, yaralanan Ferhat Salman’a acil şifalar dileğini iletti.

cengiz-cicek-yarali-isci-ziyareti-3.jpg

Çiçek, büyük kentlerde iş güvenliği açısından ciddi tehlikeler barındıran inşaat, kot taşlama vb. işlerde ağırlıklı olarak Kürt ve göçmen işçilerin çalıştığını ifade etti. Çiçek bu tablonun kendiliğinden ortaya çıkmadığını; devletin politik, ideolojik tercihlerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Türkiye'de de iş kazaları ve iş cinayetlerinin yanı sıra son zamanlarda özellikle inşaat iş kolundaki işçi intiharlarının da ülke gündeminin ciddi ve neticeleri itibariyle can alıcı sorun alanlarından birisi olduğunu ifade etti. Çiçek, ekonomik krizin derinleştiği son yıllarda da iş cinayetlerinde ve kazalarında ciddi bir artış gözlendiğini, bunun en temel nedenleri arasında da yeterli düzeyde “hızlı iş görülmesi” ve azami kar hırsıyla denetimin olmadığı cezai müeyyidenin oldukça yetersiz olduğunu dile getirdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.