VİDEO - Çift yönlü planlandı, 15 metresi tek yol olarak kullanılıyor

VİDEO - Çift yönlü planlandı, 15 metresi tek yol olarak kullanılıyor
Diyarbakır’ın merkez Bağlar Bağcılar Mahallesi’nde çift yönlü caddenin 15 metrelik bölümü cami, ADEM ve Rehabilitasyon merkezinin istimlak edilmemesi nedeniyle tek yön olarak kullanılıyor.

TİGRİS HABER Diyarbakır’ın merkez Bağlar Bağcılar Mahallesi’nde çift yönlü caddenin 15 metrelik bölümü cami, ADEM ve Rehabilitasyon merkezinin istimlak edilmemesi nedeniyle tek yön olarak kullanılıyor. Caddenin özelikle akşam karanlığında kullanılması trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Çok sayıda maddi hasarlı kazanın yaşandığı caddenin 15 metresinde yeniden düzenleme yapılması istendi.

2020 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki 25 metrelik Ahmet Kaya Caddesi ile 15 metrelik yolun kesişme noktasında yolun ortasında kalan yapılarla ilgili mülk sahipleriyle yapılan anlaşma yoluna giderek, kamulaştırma bedelini mülk sahibine ödeyerek, yol ortasında kalan yapıyı teslim almıştı.

Yol ortasında kalan yapının yıkım çalışmaları ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Kaya Caddesinde gerekli alanlara asfalt sererek yolu vatandaşların hizmetine açtı. Ancak çalışmalar sırasında yolun ortasında kalan Cami, Bağlar Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Özel Rehabilitasyon Merkezi’nin istimlak edilmemesi nedeniyle çift yön olarak hizmete açılan yolun yıllardır 15 metresi tek yönlü olarak kullanılıyor.

Bu yüzden özelikle akşam saatlerinde zaman zaman hasarlı maddi hasarlı kazalar yaşandığı öğrenildi. 3 yıldır çift yönlü caddenin 15 metresinin tek yön olarak kullanılmasından dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar ve sürücüler, sık sık kazaların yaşanmasına yol açan cadde ile ilgili olarak yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum