Çin Merkez Bankası’ndan kripto para kararı

Çin Merkez Bankası’ndan kripto para kararı
Son dakika: Çin Merkez Bankası, Kripto para ile yapılan tüm işlemleri "yasa dışı" ilan etti.

TİGRİS HABER - Çin Merkez Bankası, kripto para ile yapılan işlemlerin yasaklanması gerektiğini bildirdi.

Çin Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, kripto para birimiyle ilgili tüm işlemlerin ‘yasa dışı’ olduğunu ve yasaklanması gerektiği belirtildi. Merkez Bankası, Bitcoin ve Tether dahil olmak üzere kriptoların resmi izinli para birimi olmadığını ve piyasada dolaşıma giremeyeceğini söyledi.

Bloomberg'te yer alan habere göre açıklamada, kripto ile ilgili tüm işlemlerin yasa dışı finansal faaliyetler olduğu vurgulandı. Çin, ülkede kripto para madenciliğini de yasaklamıştı. Haberin ardından Bitcoin yüzde 4.5 düşerken Ether yüzde 6’dan fazla geriledi. Litecoin, Dash ve Bitcoin Cash de yüzde 5’ten fazla düştü.

Düşüş tüm kripto paralar geneline yayıldı

“Bitcoin ve tether dahil kripto paraların hiçbiri fiat (itibari) para değil ve piyasada dolaşamaz” diyen banka kripto paralarla ilişkili tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu, buna sınır ötesinden yerleşiklere sunulan hizmetlerin de dahil olduğunu vurguladı.

Bu açıklama üzerine Bitcoin’deki düşüş yüzde 5 yaklaşırken, düşüş tüm kripto paralar geneline yayıldı. Banka, finansal kurumların, ödeme şirketlerinin ve internet platformlarının kripto para işlemi yapmasını da engelleyeceklerini, kripto kaynaklı riskleri izleme faaliyetini güçlendireceklerini açıkladı.

Öte yandan, Çin’in ekonomik planlama ajansı, kripto madenciliğin ülkede kökünü kazımanın karbon hedeflerini yakalamak açısından önemli olduğunu söyledi.

Çin, ülkede kripto para madenciliğini de yasaklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.