Çınar'da Eldinan ailesi BDP'ye katıldı

Çınar'da Eldinan ailesi BDP'ye katıldı
Diyarbakır’ın Çınar İlçesi Gümüştaş Köyü’nde yaşayan Eldinan ailesi BDP’ye katıldı. Bunun yanı sıra Aşağı Mola Ali Köyü de BDP’yi destekleme kararı aldı.

DİYARBAKIR - BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı, BDP Çınar (Axpar) Belediye Eş Başkan adayları Ahmet Cengiz ve Ayşe Eryılmaz ile BDP Çınar İlçe Örgütü heyeti, BDP'ye katılma kararı alan ve Gümüştaş köyünü ziyaret etti. 150 hanesi olan 800 seçmenin bulunduğu belirtilen köyde Eldinan ailesine mensubunun ileri gelenleri tarafından karşılanan eş bakan adayları ve beraberindekiler, Musa Doğan'ın evine konuk oldu. Burada yapılan görüşmelerde, aile mensupları daha önce AK Parti'ye oy verdiklerini, AK Parti ile yollarını ayırdıklarını belirterek, BDP'ye katılma kararı aldıklarını açıkladı. Köylerinde su ve elektrik olmadığını ifade eden köylüler, kendilerine hizmet edilmemesinden yakındı.

“Birlik olursak başaramayacağımız iş yoktur”

Köylülerin şikâyetlerini dinledikten sonra konuşan BDP Çınar Belediye Eş Başkan adayı Ahmet Cengiz, BDP'nin hizmet politikasını anlattı. Kürtlere yönelik hizmet vermeme politikasının bugün ortaya çıkmış bir devlet olmadığını söyleyen Cengiz, "Bu politika bugün ortaya çıkmış bir politika değildir, 90 yıldır süren bir politikadır. Biz birlik olmasak bu politikayı daha da kullanacaklar. Biz ancak birlik olursak, ele ele verirsek yapamayacağız; başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. Bugün suyumuz elektriğimiz olmayabilir. Biz ele ele verip birliğimizi sağladığımızda kimseden bir şey beklemeden her şeyi kendimiz yapabiliriz" dedi.

“Mücadelemiz halkımız içindir”

Cengiz'den sonra konuşan BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı, kendilerine oy veren ve vermeyen herkese hizmet götürmekle mükellef olduklar belirtti. "Hizmet etmek bizim görevimizdir. Bu bizim halkımıza karşı olan borcumuzdur" diyen Anlı, "Belki biz burada şahıs olarak bir birimizin tanımıyor olabiliriz. Ama biz bir ulusuz, biz bir halkız. Bizim buraya gelişimiz de bunun içindir. Mücadelemiz de halkımız içindir" dedi.

Kendilerinin halk için verdikleri mücadele nedeniyle sürekli baskı ve cezaevi tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Anlı, "Belki bugün yaptığımız çalışmalar nedeniyle bizi yeniden tutuklayabilirler ama biz biliyoruz ki Şêx Seidê Kâl'den bu yana Kürtler kendi halkının onur mücadelesini veriyor. Verilen bu mücadele sayesinde biz bugün köy köy, şehir şehir dolaşarak mücadelenin başarılı olması için çağrılarımızı yapabiliyoruz" diye konuştu. Kendisinin de Kürt siyasetçilere yönelik "KCK" adı altında yapılan operasyon kapsamında tutuklandığını hatırlatan Anlı, "Bize yönelik suçlamalardan hiç birisi yolsuzlukla ilgili değildi. Ayakkabı kutularında para saklamayla ilgili değildi. Bize yönelik suçlamalar halkımıza yaptığımız hizmetlerle ilgiliydi. Başbakanı neden karşılamadığımızla ilgiliydi" dedi.

Aşağı Mola Ali’den destekleme kararı

BDP'liler ve eş başkan adayları onurlarına verilen yemeğin ardından buradan ayrılarak 30 haneli Meleêliya Jêr (Aşağı Mola Ali) köyüne geçti. BDP'liler burada köy muhtarı Cemal Solmaz'a konuk oldu. Solmaz, köylülerin yerel seçimlerde BDP'yi destekleme kararı aldıklarını açıkladı. 

cinarda-eldinan-ailesi-bdpye-katildi----(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.