Çınar’da ‘engelsiz etkinlik’

Çınar’da ‘engelsiz etkinlik’
Çınar Belediyesi engelliler haftası kapsamında bir dizi etkinliğe imza attı.

TİGRİS HABER -  Etkinliğe Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Belediye Başkanı Bedri Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte engelli bireylerin yaşadıkları güçlükleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekildi. "Engelsiz bir yaşam için onlara engel olmayın" pankartının asıldığı etkinlikte konuşan TKDP Başkanı Mehmet Emin Kardaş, engelli bireylerin haklarının korunmasının önemli olduğunu vurguladı. Kardaş, Belediyelerin de engelli vatandaşlar için çeşitli proje ve çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Bedri Kaya ise, bu tür sosyal etkinliklere ağırlık verdiklerini, özellikle dezavantajlı gruplar için duyarlılık gösterdiklerini ifade etti. İşitme Engellileri Eğitim Merkezi ve ilçede bulunan rehabilitasyon merkezlerinin katıldığı etkinlikte renkli anlar yaşandı. Oyun gösteri si ve müzik dinletisinin yapıldığı etkinlikte palyaçolar çocukların yüzlerini boyadı. Etkinlik sonunda engelli çocuklara oyuncak hediye edildi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.