Çınarlı Kadınlar Zerzevan Kalesi’nde

Çınarlı Kadınlar Zerzevan Kalesi’nde
Jinwar Kadın Merkezi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet haftasında düzenlediği etkinlikler kapsamında film gösterimi ve Zerzevan Kalesi ziyareti düzenledi.

TİGRİS HABER - Jinwar Kadın Merkezi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet haftasında düzenlediği etkinlikler kapsamında film gösterimi ve Zerzevan Kalesi ziyareti düzenledi. Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları Salime Fidan, Berivan Dal, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

“Halam Geldi” filmini izleyen kadınlar film sonrası kadına yönelik şiddetle ilgili söyleşi gerçekleştirdi. inwar Kadın Merkezi çalışanı Sosyolog Delal Kızılkan Atlı, kadın cinayetlerinin, şiddetin fiziksel ve psikolojik boyutlarına değinerek, “Kadınlar şiddetsiz bir yaşamı hak ediyor. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Film gösteriminin ardından Zerzevan Kalesi’ni ziyaret eden kadınlar, kalenin tarihini arkeolog rehberinin anlatımları eşliğinde dinledi. Tarihi kalede fotoğraf çekinen kadınlar, hayatın her alanında şiddetsiz, eşit bir dünyada yaşamak istediklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.