Çin'den 200 milyar dolarlık yalan

Çin'den 200 milyar dolarlık yalan
Çin alt kademe bir yetkili ağzından Apple'ı 200 milyar dolar zarara sokan haberin yalan olduğunu açıkladı.

TİGRİS HABER - Çin'de hükümetin yayınladığı bir genelge gereği artık memurların devlet dairelerine Apple marka telefon ile giremeyeceğine ilişkin haberler dünyayı dolaşıp Apple'ın 200 milyar dolarlık hisse kaybetmesine sebep olduktan günler sonra, şimdi de Çin öyle bir genelgenin olmadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın, ABD, Rusya ve Çin arasında soğuk savaştan sonraki dünyanın sınandığı hamlelerle karşı karşıyayız sözlerini ifade ettiği bugün, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning söz konusu genelgeyi yalanladı.

İki kutuplu dünyanın milyarlarca dolarlık zarara mal olan hamleleri Pandemi'den sonra ekonomik, teknolojik, askeri, sağlık, iletişim ve ulaşım sahalarında yaşanmaya devam ediyor.

Trump yönetimi zamanında liberal ekonomi yasalarıyla çelişeşek şekilde hayata geçen, Çin malı telefonların "veri hırsızlığı" iddiasıyla kısıtlanması Çin'den gelen hamlelerle teknolojide dünyanın kutuplara bölünmesine yol açtığı gözlemlenenirken, Doğu ve Batı ülkelerinin karşılıklı birbirine zaafiyet vermemek amacıyla teknolojik ürünlerin seçimini kendi düşman tanımına göre yapmaya başladığı gözden kaçmıyor.

Dünyada ortaya çıkan bu yeni kutuplaşma yalan olup olmadığı bilinmeyen bir haberin Apple'ı 200 milyar dolar zarara koyduğu açıklandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in hükümet çalışanlarına iPhone ve diğer yabancı markalara ait akıllı telefonları yasakladığına dair çıkan haberleri yalanladı.

Ning, biz Apple gibi yabancı markalı telefonların kullanılmasını yasaklayan yasa veya yönetmelik yayınlamadık dedi.

Ning yine de sözlerine "ancak son zamanlarda Apple'ın telefonlarıyla ilgili güvenlik olaylarının medyada çok fazla açığa çıktığını fark ettik. Çin hükümeti bilgi ve siber güvenliğe büyük önem veriyor ve hem yerli hem de yabancı şirketlere eşit davranıyor" ekledi.


APPLE, 200 MİLYAR DOLAR KAYBETMİŞTİ

Geçen hafta gazetemizde de "teknolojik kutuplaşma" başlığıyla yayınlanan haberin ardından Apple, Çin’deki hisselerinde yaşanan düşüşte yaklaşık 200 milyar dolarlık zarara uğramıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.