"Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığına soyunma"

"Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığına soyunma"
Diyarbakırspor’un eski oyuncusu Abdullah Temircan, futbolcu arkadaşı Hamdullah Güler ile birlikte Diyarbakır Yetenek Futbol Akademisini kurdu. Temircan, 5-15 yaş grubundaki genç yetenekleri futbola hazırlıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yetenek Futbol Akademisi, Demirok Halı Saha Tesisleri’nde 5-15 yaş grubu çocuklar için eğitim veriyor. Akademinin kurucusu Abdullah Temircan, 20 yıllık futbol deneyimini genç nesillere aktarmak istiyor. Bu işi yaparken maddi bir çıkar beklemediklerini kaydeden Temircan, “Öncelikli amacımız tabii ki topluma faydalı iyi birer insan yetiştirmek. Bu işe gönül veren insanlar olarak kesinlikle maddi bir çıkar elde etmek söz konusu bile değil. İnsanlara hayal satmak yerine hayallerini gerçekleştirmek için ne yapabiliriz. Onun için çalışıyoruz. Bu her meslek dalı için geçerli, çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığına soyunma. 20 yıllık çıraklık dönemimiz sona erdi şimdi ustalık hünerlerimizi aktarma vakti” dedi.

Abdullah Temircan kimdir?

9 Haziran 1988 yılında Diyarbakır’da doğdu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi altyapısında yetişen Temircan’ın kariyeri, 2003 yılında Diyarbakır U21 takımında başladı. Daha sonra 2006 yılında Diyarbakırspor’da profesyonel kariyerine adım attı. Bölge takımlarının çoğunda top koşturan Temircan, jübilesini 2018 yılında Elazığ Belediyespor’da yaptı. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.