Çocuğa işkenceden 5 polise gözaltı

Çocuğa işkenceden 5 polise gözaltı
Diyarbakır’da 14 yaşındaki Yusuf D.’ye işkence yaptıkları iddia edilen biri komiser 5 polis gözaltına alındı. Polislerden 3’ü Ankara’da gözaltına alınırken, 2 polis ise Lice ilçesinde gözaltına alındı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Newroz günü, alıkoydukları 14 yaşındaki Yusuf D.’ye işkence uygulayarak, elleri ve ayaklarını bağlayarak ölüme terk ettikleri iddia edilen biri komiser 3 polis Ankara’da, 2 polis ise görev yaptıkları Lice’de gözaltına alındı. 21 Mart’ta Yusuf D. isimli çocuğun kendini polis olarak tanıtan kişiler tarafından bir araca bindirilip, işkenceye maruz bırakılması, İstiklal Marşı, Mehmetçik Marşı ve Gençlik Hitabesini ezberlememesi halinde öldürülmekle tehdit edilmesi ve elleri ayakları bağlanarak bir dere kenarında ölüme terk edilmesi olayıyla ilgili Ankara’da 3, Lice ilçesinde ise 2 polis gözaltına alındı.

Gözaltı olayı, Yusuf D.’nin dün akşam Lice Jandarma Komutanlığına giderek fotoğraflı teşhiste bulunmasının ardından gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, dün akşam Lice Jandarma Komutanlığına fotoğraflı teşhis için çağrılan Yusuf D., Lice Cumhuriyet Savcısı huzurunda, kendisine işkence yapan polisleri fotoğraf üzerinden teşhis etti. Yapılan fotoğraflı teşhisin ardından, haklarında yakalama kararı verilen komiser Aykut O., polisler Hayrettin Ç. ve Gökhan B., rapor alarak gittikleri Ankara’da gözaltına alındı. Diyarbakır’ın Lice ilesinde ise olayla ilgili 2 polis gözaltına alındı. Ankara’da gözaltına alınan 3 polisin soruşturma savcısı tarafından ifadelerinin alınması için Diyarbakır’a getirilip getirilemeyeceği öğrenilemedi.

Olaya ilişkin Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Lice’de 14 yaşındaki Y. D.2ye yönelik işkence ve kötü muamele olayıyla ilgili 5 polis hakkında başlatılan soruşturmada, 2 polis Lice ilesinde, 3 polis ise aldıkları rapor nedeniyle il dışında oldukları için Ankara’da gözaltına alınmıştır. Soruşturma sürecini takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 21 Mart günü, 10 yaşındaki bir arkadaşıyla evine dönen Yusuf D., kendilerini polis olarak tanıtanlar tarafından durduruldu. Yusuf D. araçla kaçırılarak, işkenceye edildi. İşkencenin ardından elleri ayakları bağlanan Yusuf D., bir dere kenarında ölüme terk edilerek, İstiklal marşı, Mehmetçik Marşı ve Gençlik Hitabesini ezberlememesi halinde öldürülmekle tehdit edildi. Rastlantı sonucu bir köylü tarafından bulunan Yusuf D., Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Bir gözünü görme yetisini kaybetme riski bulunan Yusuf D., tedavinin ardından taburcu edildi.

Olaya ilişkin haberlerin çıkmasının ardından Lice Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlattı. Olaya ilişkin Yusuf D. ve olaya tanık olanların bilgisine başvurulmasının ardından sağlık durumu iyiye giden Yusuf D., dün akşam fotoğraflı teşhis için Lice Jandarma Komutanlığına çağrıldı. Lice Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde yapılan fotoğraflı teşhisin ardından, bu sabah Ankara’da 3, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ise 2 polis gözaltına alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.