Çocuk istismarcısı imama rekor ceza talebi

Çocuk istismarcısı imama rekor ceza talebi
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan cami imamı K.Ö hakkında savcı, 41 yıl ceza istedi. İddianamede, zanlının, kamu görevlisi olmanın sağladığı nüfuzu kötüye kullandığına dikkat çekildi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre olay 24 Ağustos 2021 tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki bir camide meydana geldi. İddialara göre imam K.Ö, 9 yaşındaki çocuğu, camideki odasına kilitleyerek cinsel istismar girişiminde bulundu. Çocuğun anlatması üzerine ailesi, durumu polise bildirdi. 25 Ağustos’ta imam K.Ö gözaltına alındı ve hem çocuğun pedagog eşliğinde alınan ifadesi hem de tanık ifadeleri göz önünde bulundurularak imam K.Ö tutuklandı.

Savcı iddianameyi tamamladı

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tutuklu zanlı K.Ö hakkındaki iddianamesini tamamlayarak Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Savcı hazırladığı iddianamede, zanlı K.Ö hakkında “kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak cebir ile çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun kılma”, “kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak nitelikli cinsel istismar suçuna cebir kullanmak sureti ile teşebbüs” suçlarından 41 yıla kadar hapsini istedi.  Zanlı, K.Ö 17 Mart’ta Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hâkim karşısına çıkacak.

‘Sanık hak ettiği cezayı almalıdır’

Konu ile ilgili Tigris Haber’e konuşan Avukat Aydın Yasin Karadeniz, savcının sanık hakkında istediği cezayı mahkemenin de vermesi gerektiğini söyledi. “Çocuğa cinsel istismar dosyalarında sanığın kamu görevlisi olması aileler üzerinde baskı yaratıyor” diyen Karadeniz, şunları söyledi: “Gerçek adaletin sağlanması ve kişiye gerekli cezanın verilmesi için mücadelemiz sürecek. Savcı, delillerin tümünü toplayarak çok iyi bir iddianame hazırladı. Bundan sonraki temennimiz sanığın hak ettiğini cezayı almasıdır.”

‘Çocuklarınızın söylediklerini ciddiye alın’

Cinsel istismar vakalarında çocukların iyi dinlenmesi, söylediklerinin geçiştirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Karadeniz, “Mutlaka gerekli başvurular yapılarak çocuk pedagog tarafından dinlenmelidir. Pedagog çocuğun yönlendirilip yönlendirilmediğini anlayabilir. Çocuklarınızın bu konudaki söylemlerini ciddiye alın” diye konuştu.

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum