VİDEO - Çocuk parkına da göz diktiler!

VİDEO - Çocuk parkına da göz diktiler!
Diyarbakır’da bir hafta içinde üç ayrı noktada baz istasyonu kurulması için çalışma yapılırken, çevre sakinleri çalışmalara büyük tepki gösterdi.

Yılmaz Yiğitler / Şevval Filiz - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bir hafta içinde üç ayrı noktada baz istasyonu kurulması için çalışma yapılırken, çevre sakinleri çalışmalara büyük tepki gösterdi. Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi 1128. Sokaktaki çocuk parkında kurulmak istenen baz istasyonu çalışmalarının durdurulması istendi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Bağcılar mahallesi 1128.Sokaktaki çocuk parkında kurulacak olan baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösteriyor. Çevre sakinleri çocuklarının oyun alanına kurulacak olan baz istasyonu için insanların sağlıklarının tehdit altında olduğunu söylediler.

“Müsaade etmeyeceğim”

  Mahalle sakinlerinden Cihan Laçin, baz istasyonunun oturdukları binaya yakın kurulmasından rahatsız olduğunu söyleyerek, “Burası park alanı, bu park normalde 15 binanın ortasında. Mahallelinin yaşlıları, çocukları, kadınları geliyor. Çocuklar oyun oynuyor, yaşlılarımız dinleniyor. Buraya baz istasyonunun kurulması doğru değil. Kim müsaade etmişse kurulmasına, izin vermişse gelsin şu binada otursun, o zaman bir şey demeyeceğim ve ben buna karşı çıkmayacağım.  Hiçbir şekilde baz istasyonun kurulmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

baz1.png

‘Belediye biz verdik, yasaldır’ diyor

Baz istasyonunun kurulmaması için gerekli yerlere başvuru yapmalarına rağmen adım atılmadığını belirten Cihan Laçin, “Belediye ‘biz vermişiz ve yasaldır  ‘diyor. Bizce de yasal değil. Biz bütün haklarımızı kullanacağız. Sonuçta burası parktır.  Burada baz istasyonu kurulursa çocuklarımız yaşlılarımız gelip parkta oturamayacak, daha önce de bize, “binanızın üzerine kuralım size 100 bin TL para vereceğiz” dediler, biz kabul etmedik.  Bundan önceki belediye yönetimi kurulmasına izin vermedi. Bu Belediye nasıl izin verdi anlamıyoruz” biçiminde tepki gösterdiler. 

 “Kimse sesimizi duymuyor”

 Pandemi nedeniyle eve takılıp kaldıklarını ve psikolojilerinin zaten bozuk olduğunu söyleyen Alaattin Gümüş adlı vatandaş ise, parkın içinde baz istasyonun kurulmasını istemediğini ifade ederek, “ Kimse sesimizi duymuyor kime söyleyeceğiz. Çocuklarımızın oyun alanı. Ben soruyorum peki kendi çocukları gelip bu baz istasyonu önünde oturup oynarlar mı? Pandemi nedeniyle çocuklarımız sıkıntı yaşıyor, psikolojileri bozulmuş, bir de gelip baz istasyonu kurmuşlar, daha çok psikolojimiz bozuldu. Sayın valimize seslenmek istiyorum bu alanın çim alanı olması gerekirken baz istasyonu mu kurulur?” şeklinde konuştu.

baz4.png

“İnsan para alınca her şeyi satabiliyor”

 Baz istasyonun kurulmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyen vatandaşlardan biri de, “  Baz istasyonu kurulmasına izin verenler gelip burada otursunlar. Biz kesinlikle istemiyoruz. Zararlıdır, dışarıya çıkmasak, evde otursak bile zararlıdır. Biz Belediyeye güveniyorduk.   Belediye bize bunu mu yapacaktı? Demek ki para olunca insan her şeyi satabiliyor. Boş araziye götürsünler. Parkta kesinlikle öyle bir şey olmaz. İzin vermeyeceğiz.”

 Mahalle sakinlerinden Emine Geçer ise, baz istasyonunun çocukların sağlığı için zararlı olduğunu söyleyerek,”Baz istasyonu demek radyasyon demektir. Burası park, çocukların oyun alanı, kadınlarımızın yaşlılarımızın yürüyüş alanıdır. Burada baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz hem çocuklar açısından çok sağlıksız. Daha geçenlerde çocuğun biri baz istasyonun temellerinin atıldığı zemine düşerek kafasını yardı” dedi.

baz5.png

“Gürültü kirliliği yapıyor”

Kader Uğrakçı isimli semt sakini ise, “Baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Gürültü kirliliği yapıyor bazen gelip oturmak istiyoruz,  parkta kurulmasını istemiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.