Çocuk ressamın ‘Rüya Evreni’ sergisi

Çocuk ressamın ‘Rüya Evreni’ sergisi
2019 katıldığı BIC KIDS 5. Ulusal Resim Yarışmasında 6 bin resim arasında Türkiye birincisi olarak altın madalya kazanan Öznur Mehmetoğlu, Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde ilk kişisel resim sergisini açtı.

Beş yaşındayken resim yapmaya başlayan ve çocukluk hayallerini resimlerle kağıda dökmeye başlayan 12 yaşındaki 6. Sınıf öğrencisi Öznur Mehmetoğlu, daha önce katılmış olduğu karma ve Cemil Paşa Konağında 21 eserle katıldığı ‘Hayal Dünyam’  adlı online sergisinden sonra ilk kişisel sergisini Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde açtı. Mehmetoğlu, sergiye 32 eseriyle katıldı.

resim-sergi-diyarbakir.jpg

18 Haziran’a kadar ziyaretçilere açık olacak serginin açılışına Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, DBB Kültür ve Sosyal İşler Daire  Başkanı Ali Çelik, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

resim-sergisi.jpg

İlk kişisel sergini açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Öznur Mehmetoğlu, “7-18 Haziran arasında açık olan sergiye 32 resimle katılıyorum. Resimlerimin yarısı imgesel, hayal ettiğim resimlerden oluşuyor. Diğer yarısı da bakarak çizdiğim resimlerden oluşuyor” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.