“ÇÖL GÜZELİ” NUFÜSÜN YÜZDE % 90’INI MAĞDUR EDER

“ÇÖL GÜZELİ” NUFÜSÜN YÜZDE % 90’INI MAĞDUR EDER
Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezinin ulaşım sıkıntısının yaşandığı Çöl Güzeli mevkiine taşınması kararına tepki gösteren SES Diyarbakır Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, taşınmanın “nitelikli ve erişilebilir hizmette” ulaşımı zorlaştıracağını ve karardan vazg

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, Diyarbakır merkez Kayapınar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Hizmet Merkezinin Diclekent Bulvarı’ndan kent dışındaki Çöl Güzeli TOKİ konutlarına taşınacağını aktardı.

Şube binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan SES Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, karara tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerinin, daha nitelikli ve erişebilir bir hizmet sunmak amacıyla 2013 yılında kurulduğunu hatırlatan SES Şube Sekreteri, Kayapınar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün nüfus yoğunluğunun Dicle Kent’le oranla yüzde 90 az olan Çöl Güzeli TOKİ’lerine taşınmasının nitelikli ve erişilebilir hizmetleri aksatacağını kaydetti.

Hizmet merkezlerinin kurulmasını sağlayan yönetmeliğin 1. maddesinde nitelikli, erişilebilir hizmet sunmanın yanında, hizmete erişim kolaylığı esasıyla, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle işbirliğinin içinde sunulacağına vurgu yapıldığına işaret eden Mehmet Nur Ulus, “Sosyal Hizmet Merkezlerinin kuruluşunun asıl amacı hizmete erişimin kolaylığı sağlamaktır.  Bu kapsamda açılacak Sosyal Hizmet Merkezlerinin hizmet verecek bölgede erişimi kolay olan ve nüfusun yoğun olduğu bölgelerde açılması gerekmektedir.” diye konuştu.

‘NUFÜSÜN YÜZDE % 90’I İÇİN ULAŞIM ÇOK ZORLAŞACAK’

Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezinin şu andaki yerinin hem çalışanlar için hem de hizmetten faydalananlar için ulaşılır bir mevkide bulunduğunu, ulaşım sorununun Çöl Güzeli mevkiine taşınması durumunda, hem çalışanlar hem de hizmetten faydalananlar için ulaşılır olmakta sorunlu olacağını dile getiren Ulus, şöyle konuştu:

“Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezi, yaklaşık 375 bin kişilik nüfusa hizmet vermektedir. 350 bin Kayapınar merkez ve köyleri, 25 bini de Eğil merkez ve köylerinden oluşuyor. Ancak taşınması planlanan yeni binaya yakın adreslerde bu nüfusun sadece 50 bini ikamet ediyor. Dolayısıyla hizmet bölgesindeki vatandaşın yaklaşık % 90’ı için kuruma ulaşım çok zorlaşacaktır.”

Sosyal Hizmet Merkezinin taşınmasında gerekçe yapılan kira giderinden tasarruf edilmesinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Ulus, şu anda merkezin 10 bin TL kira ödediğini aktararak, “Çünkü taşınması planlanan binada zorunlu olarak yapılması gereken tadilat ve araç-gereç alımı için 100 binlerce kaynak harcanacaktır. Dolayısıyla devlet kaynaklarında tasarruf değil gereksiz harcamalar yapılmış olacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Sosyal Hizmet Merkezinin taşınmasının, “Sosyal Hizmet Merkezlerinin kuruluş amacı dışında olduğunun altını çizen Ulus, kararı yanlış olarak değerlendirerek, “yetkilileri yanlıştan dönmeye” çağırdı.

Ali Abbas Yılmaz

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.