Coşkun'un kemikleri savcılıktan alındı

Coşkun'un kemikleri savcılıktan alındı
Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1995 yılında gözaltına alınan ve JİTEM elemanları tarafından e infaz edilip kuyuya atılan Abdurrahman Coşkun'a ait olduğudoğrulanan kemikler Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alındı.

MARDİN - Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1995 yılında gözaltına alınan ve JİTEM elemanları tarafından Kızıltepe ilçesine bağlı Aysun (Tilzerîn) köyünde infaz edilip kuyuya atılan Abdurrahman Coşkun'a ait olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından da doğrulanan kemikler Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alındı. Coşkun'un kemikleri Nusaybin'de toprağa verilecek. Coşkun'un kardeşi Hafize Coşkun, 19 yıl sonra kardeşinin kemiklerine ulaştıklarını belirterek faillerin yargılanmasını istedi. 


Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1995 yılında gözaltına alınan ve Mardin'de bulunan JİTEM elemanları tarafından Kızıltepe ilçesine bağlı Aysun (Tilzerîn) köyünde infaz edilip kuyuya atılan Abdurrahman Coşkun'a ait olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından da doğrulanan kemikler Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi. Coşkun'un kemikleri alınacağı sırada İHD Mardin Şubesi, Kızıltepe TUHAD-DER, Kızıltepe MEYA-DER , Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Barış Anneleri Meclisi, BDP Kızıltepe ve Nusaybin eş belediye başkan adaylarının yanı sıra çok sayıda kişi hazır bulundu. Duygusal anların yaşandığı Kızıltepe Adliyesi önünde Abdurrahman Coşkun'un fotoğrafları taşındı. Burada kısa bir konuşma yapan Coşkun'un kardeşi Hanife Coşkun, 19 yıl sonra kemikleri alacaklarını ve toprağa vereceklerini belirterek, "Biz kendi davamızdan da vazgeçmeyeceğiz. Onun arkadaşları da vardı ama onlar hala kayıplar. Aynı zaman da onu kaybeden kişilerden Mehmet Tire hala AKP Gümüşlük Belde Belediye Başkanlığı yapmaktadır. Ne yazık ki onlar ödüllendirildi. Bizler onların derhal yargılanmasını ve görevlerinden alınmasını istiyoruz. İnsanlarımızı kaybettiren kişilerin hepsini devlet adeta ödüllendirmiş" dedi.

coskun-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.