Cudi Cup Tenis Turnuvası başladı

Cudi Cup Tenis Turnuvası başladı
Şırnak’ta düzenlenen 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası açılış programı gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Tenis Federasyonunun (TTF) destek ve koordinasyonunda, Valilik, belediye ve Şırnak Üniversitesinin (ŞÜ) katkılarıyla üniversite yerleşkesindeki 2 kapalı 4 açık kortta gerçekleştirilecek turnuvaya, Hindistan, İran, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve Türkiye'den 66 sporcu katıldı.

Açılış programına katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, burada yaptığı konuşmada, “Bugün Şırnak’ımızda geçekten tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu topraklar için bu coğrafya için tarihi bir gün yaşıyoruz” dedi.

Şırnak Valisi Osman Bilgin de, “Bugün yapılan bu uluslararası organizasyonun ikincisini yapıyor olmamızın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra bunun çeşitliliğini artırarak kentimizi daha fazla noktalara taşıyacağız. Artık Şırnak deyince spordan kültürden, sanattan, ekonomiden, petrol üretiminden bahsedilen bir şehir haline gelecek. Bu bir hayal değil. En kısa zamanda hep birlikte bunu yaşıyor olacağız. Organizasyonun hayırlı olmasını diliyor katılımcı sporculara başarılar diliyorum” dedi.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş federasyon olarak tenisi tabana yayılması noktasında önemli projeler geliştirmek, stratejiler oluşturmak için önemli mesafeler kat ettiklerini geldiklerini ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar ise 79 bin 752 aktif sporcu sayısı ile Türkiye’de bu alanda ilk sırada olduklarını yaptıkları organizasyonlarla son yıllarda adını sporla, sanatla kültürle anılan bir kent olduklarını belirtti.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.