Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pamuk ve ay çiçek müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pamuk ve ay çiçek müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pamuk ve ayçiçeği üreticilerine müjde vererek "Pamuk desteğini dekarda 76 liradan 271 liraya çıkarıyoruz. Ayçiçeğinde toplam destek dekarda 297 lirayı buluyor" dedi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Şanlıurfa Genişletilmiş İl Danışması Meclisi Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Yaklaşık 3.5 yıldan sonra Urfalılarla tekrar kucaklaştığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Biz Şanlıurfa'yı ve sizleri gerçekten özlemiştik. Şanlıurfa’nın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var, burası Hazreti İbrahim'in mübarek ayaklarının değdiği topraklardır. Burası nice enbiyaya, evliyaya ve gönül sultanına vatan olmuş mübarek bir yerdir. Bu şehir tarihi kahramanlık destanları ile ilmek ilmek dokunmuş müstesna bir yerdir. Şanlıurfa’nın her sayfası bir başka mücadeleyi özgürlük uğruna ödenen bedelleri anlatan tarihi bilinmeden Türkiye anlaşılamaz. Burası sadece seçim sandığı, ufukta beliren bir şehir olamaz. Burası siyasetçilerin sadece işi düştüğünde kapısı çalacağı bir yer asla olamaz. Urfa'yı anlamak demek bu şehre değer vermektir, bu şehre meftun olmaktır. Tarihiyle, insanıyla tüm güzellikleriyle bu şehri sevmek demektir."

Ayçiçek ve pamuk üreticilerine müjde
Erdoğan, konuşmasının devamında ise ayçiçeği ve pamuk üreticilerine şu müjdeyi verdi:
"Bugün bir müjde de pamuk ve ayçiçeği üreticilerine verelim. Pamuk üreticilerimizin mazot ve gübreye desteğini arttırdık. Pamuk desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz. Küresel fiyatlarındaki gelişmeleri dikkate alarak pamuk üreticilerimize kilogram başına düşen fark ödenmesi desteğini 1 TL 10 kuruştan 1 TL 60 kuruşa yükseltiyoruz. Böylece kütlü pamukta toptan destekleme tutarımız kilogramda 2 TL 14 kuruşa, dekar başına da bin 71 liraya ulaşıyor. Yağlı ay çiçeğinde ise mazot ve gübre desteğini dekar başına 37 liradan yüzde 195 artışla 109 TL, fark ödemesinde ise kilogramda 50 kuruştan 70 kuruş seviyesine yükseltiyoruz. Ayçiçeğindeki toplam destek dekarda 297 lirayı, kilogramda 1 lira 11 kuruşu buluyor. Bu yıl 2 milyon 75 bin ton kütlü pamuk ve 550 bin ton ayçiçeği üretimiyle tüm zamanların rekorunu kırılmasını bekliyoruz. Sen üret yeterli anlayışıyla çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Açıkladığımız destekleme fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.