Cumhur’da zam çatlağı: Gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır

Cumhur’da zam çatlağı: Gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır
Seçimde AK Parti ile seçim ittifakı yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), peş peşe gelen zamlardan sonra AK Parti’ye “Gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır” sözleriyle tepki gösterdi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Yapılan son zamlarla birlikte Cumhur İttifakı’yla seçime giren partilerden AK Parti’ye yönelik zam peş peşe zam tepkileri geldi. MHP ve BBP’den sonra HÜDA PAR’dan da zam tepkisi geldi. Akaryakıt ve doğalgazdaki Özel Tüketici Vergisi (ÖTV) artışlarından sonra AK Parti’yi uyaran HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, “Gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır” sözleriyle AK Parti’yi uyardı.

Twitter hesabından zamlara yönelik paylaşımlarda bulunan Tanrıkulu, önce zamlar nedeniyle “seçim ortakları” AK Parti’yi eleştirdi, ardından da AK Parti ile sadece seçim ittifakı yaptıkları ifade etti. Faizi eleştiren Tanrıkulu, paylaşımda “Seçim öncesi dolar 19, euro 21, faiz ise yüzde 8.5, benzin 22. Seçim sonrası Faiz yüzde 15, dolar 26, euro 29, benzin 35 oldu. Emekliden, dar ve sabit gelirliden al tefecilere dağıt. Fakirin ekmeğini al faiz lobisine ver… Zam yağmuru il emi enflasyon düşecek? Gittiğiniz yol çıkmaz sokaktır.” ifadelerini kullandı.

‘IMF’nin örtülü yol haritası uygulanmakta’

Hükümetin izlediği ekonomi politikasını “IMF’nin örtülü yol haritası” olarak nitelendiren Tanrıkulu, paylaşımlarına “Kemer sıkma politikasını açlık sınırı altında yaşamaya mahkum ettiğiniz dar ve sabit gelirlilere mi uygulayacaksınız? Örtülü IMF yol haritasını uygulamakla sahili selamete ulaşamazsınız. Gelir dağılımındaki makası açmakla bir yere varamazsınız. Faize borçlanmaya son verin.” çağrısını AK Parti’ye yaptı.

‘AKP ile sadece seçim ittifakı yaptık’

Hükümettin yaptığı zamlardan Cumhur İttifak’ında yer almaları nedeniyle sorumlu tutulmaları ihtimaline karşı AK Parti ile partisi arasın çizgi çeken Tanrıkulu, AK Parti ile sadece seçim ittifakı yaptıkların ifade etti. Tanrıkulu, AK Parti ile partisi arasındaki siyasi ilişkiyi, “AKP ile sadece seçim ittifakı yaptık. ‘Hükümetin doğru söylem ve politikalarına destek vereceğimizi, yanlış söylem ve politikalarının karşısında olacağımızı’ bir seçim manifestosu olarak açıklamıştık. Dolayısıyla hükümetin yanlışlarını eleştirmemiz seçmene verdiğimiz sözümüzdür.” sözleriyle açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum