Çüngüş’te su kaçağına müdahale

Çüngüş’te su kaçağına müdahale
 Haber
DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çüngüş ilçesinde içme suyu şebekelerinde akustik dinleme ekiplerince tespit ettiği fiziki su kaçaklarına müdahale ediyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, suyun kaynağından abone bağlantısına kadar olan, ana iletim hatları, su depoları ile şebekelerden kaçan sular olarak kabul edilen fiziki kaçakları önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

DİSKİ Ekipleri son teknoloji araçlarla gerçekleştirdiği tarama faaliyetleri neticesinde kayıp kaçak oranı asgari seviyelere indirilirken, yapılan çalışmayla ciddi miktarda tasarruf sağlanıyor. Akustik dinleme ile yer altında oluşan arızalar tespit ediliyor, lokal müdahalelerle su kayıpları önleniyor ve su israfının önüne geçiliyor.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Çüngüş ilçesinde çalışmaların yapıldığı alanlarda incelemelerde bulundu. Tek bir damla suyun bile değerli olduğunu belirten Tutşi, DİSKİ’nin bu amaçla kentte, ilçelerde ve kırsal mahallelerde kayıp-kaçakla mücadele kapsamında 7/24 çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Tutşi, şöyle konuştu: “Akustik cihazlarla yapılan dinlemeler birçok avantaj sağlıyor. En önemlisi harita yardımıyla yapılan tespit sayesinde gereksiz kazılar yapılmıyor. Sonuçta yapılan kazıların belirli bir maliyetinin olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda yer altı radar cihazları ile yapılan tespit sonucu yeraltında bulunan başka kurumlara ait hatlar da (doğal gaz, Telekom, elektrik v.b.) zarar görmüyor. Ayrıca cihazlar ile yapılan noktasal tespitler, beraberinde zaman açısından da önemli avantajlar barındırıyor. Fiziki kaçaklar son teknoloji yeni nesil cihazlar vasıtasıyla dakikalar içinde tespit yapmaya imkân tanıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.