Dağcılar zirve peşinde

Dağcılar zirve peşinde
Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 11 günde Van, Bitlis ve Ağrı sınırları içerisinde bulunan Artos Dağı, Süphan Dağı ve Ağrı Dağı'nda zirve yapacak. Dağcılar, ilk zirveyi 17-18 Ağustos'ta 2 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na yaptı.

TİGRİS HABER - Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez başkanlığındaki 7 kişilik ekip, 11 günde 3 şehirde 3 zirve gerçekleştirecek. Dağcılar, ilk olarak Van sınırları içerisinde bulunan 2 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na tırmandı. 21-22 Ağustos'ta ise Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırları içerisinde bulunan 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı'na tırmanacak. Son olarak da 24-27 Ağustos'ta Ağrı sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye'nin çatısı olarak adlandırılan 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı'na tırmanacak.

17-18 Ağustos'ta düzenlenen Artos Dağı zirve tırmanışını başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, “Artos Dağı tırmanışına Urfa'dan 3 kişilik bir ekip bize katıldı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Gece saat 22.00'de başlayan tırmanışımızda sabah saatlerinde zirvedeydik. Burada kahvaltı yaptıktan sonra biraz dinlendik. Buradan bize eşlik eden herkese teşekkür ediyorum” dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.