Dağkapı Burçları’nda restorasyon başladı

Dağkapı Burçları’nda restorasyon başladı
Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki Dağkapı ve tek beden olarak bilinen 1, 2, 5 nolu burçlar ile 7 ve 8 nolu burçlarında çalışmalara başladı.

TİGRİS HABER - İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan kentin merkezi konumundaki Dağkapı Meydanı’nda yer alan Dağkapı ve tek beden olarak bilinen 1, 2, 5 nolu burçlar ile 7 ve 8 nolu burçlarında çalışmalara başladı. Ekipler, restorasyon çalışmaları kapsamında Dağkapı’da yer alan 1 ve 2 nolu burçların dış cephe iskelelerinin kurulumuyla birlikte, dış cephelerde bitki temizliklerini yapıyor.

Mervani Mescidi’nin, asma tavan sökümleri ve sıvalı beşik tonozların raspası çalışmalarını tamamlayan ekipler, 1 ve 2 nolu burç ve Dağkapı teras katında döşeme yenilenmesi için çalışmalarına devam ediyor. 5 nolu burcun 2’nci katında sıva raspaları işlemlerini sürdüren ekipler, 7 ve 8 nolu burçlarda yıkılan tonozların güvenlik sorunu oluşturması sebebiyle askıya alınmasının ardından teras ve seğirdim yollarında bulunan toprak tabakanın temizliğine başlayacak. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.