Daire başkanı mı, siyaset tellalı mı?

Daire başkanı mı, siyaset tellalı mı?
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Kemal Fırıldakoğlu’ diyen Sebiha Özbayhan hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açtı.

TİGRİS HABER - Büyükşehir belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız ise, CHP liderine hakaret eden Özbayhan’ın mahkeme masraflarını karşılayacağını açıklaması kentte tepkiye neden oldu. CHP İl Örgütü açıklama yaparak, Akyıldız’ı Vali Münir Karaloğlu’na şikâyet etti.

Savcılık hakaret davası açtı

Diyarbakır’da yaşayan Sebiha Özbayhan 3 Ocak 2020 tarihinde sosyal medya hesabından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için, “İran intikam alacağını söyledi. Bizde diyoruz ki, ABD’nin temsilcisi Kemal Fırıldakoğlu’dan intikam alın. Ha CHP ha ABD hiç fark yok” şeklinde ifadeler kullandı. Özbayhan’ın bu paylaşımını gören bir vatandaş Savcılığa başvurarak şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kamu davası açtı. Savcılık, şüpheli Sebiha Özbayhan hakkında, kişisel twitter hesabında kullandığı bir takım ifadelerle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “hakarette bulunduğu” iddiasıyla dava açtı. Özbayhan hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Hakaret edene sahip çıktı

Duruşma devam ederken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, CHP liderine hakaret eden Sebiha Özbayhan’ı etiketleyerek, “Yüzde 95 fiziksel engelli olan Sabiha kardeşim Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği için, Kemal tarafından mahkemeye verilmiş. Yatalak olan ve ancak tekerlekli sandalye ile hakaret edebilen kardeşim defalardır ifade vermeye gidiyor. Hani engelli dostu idiniz. Hani siz ifade özgürlüğü savunucusu idiniz, hani siz kadın hakları savunucusu idiniz, siz sadece yalancısınız. Sabiha kardeşimin tüm mahkeme masraflarını şahsi olarak karşılıyorum. Ve sonuna kadar yanındayım” paylaşımı yaptı.

Diyarbakır il örgütünden tepki

CHP Diyarbakır İl Örgütü, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Özbayhan’a sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız’ın sosyal medya paylaşımına tepki gösterdi.

Belediyeler hizmet yeridir

CHP İl Örgütü yaptığı yazılı açıklama yaparak, şu görüşleri paylaştı; “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire başkanı, sosyal medya hesaplarında genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yalan bir haber üzerine hadsiz ve küstahça bir paylaşım yapmıştır. Söz konusu kişi siyasetçi midir? Yoksa belediye çalışanı mıdır? Belediyeler hizmet yeridir. Daha önce AKP’den aday adayı olan bu şahıs bir sonraki dönemde yerini garantilemek için genel başkanımıza küstahça saldırmaktadır. Siyaset yapacaksa erdemlilik yapıp belediyeden istifa etsin, AKP de siyaset yapsın.

Valiye çağrı: çalışanlarınızı uyarın

Buradan Sayın Valimize sesleniyoruz. Çalışanlarınızı lütfen uyarın, belediyeler hizmet etmek için varlar siyaset yapmak için değil. Hayrullah Akyıldız yardım kolisi dağıtırken Allah hayrımızı kabul etsin diyor. Hayrullah bey kendi cebinden hayır yapabilirsin, ama bizlerin parasıyla yapılan yardımları kendi yardımın gibi sahiplenemezsin. Bugün hakkınız da gerekli hukuki işlem başlatılacaktır. Size tavsiyemiz ağzınızı 40 defa çalkalayın ondan sonra genel başkanımızın adını ağzınıza alın. Söz konusu engelli kadın arkadaşımız genel başkanımıza hakaret etmesine rağmen genel başkanımız şikâyetçi olmamıştır. Genel Başkanımızın milletvekili olması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı kamu davası açmıştır. Tamamen Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizin bilgisi dışındadır. İddianame okunduğunda gerekli tüm detaylar görülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum