Danıştay üyeliğine Uğurhan Kuş seçildi

Danıştay üyeliğine Uğurhan Kuş seçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yeni Danıştay üyesi belli oldu. Bir dönem Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı vekilliği görevini yapan Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş Danıştay üyeliğine seçildi.

TiGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Danıştay üyeliğine seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Danıştay üyeliğine, Anayasa'nın 155'inci maddesi ile Danıştay Kanunu'nun 8 ve 9'uncu maddeleri gereğince Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş seçildi.

HSK Genel Kurulunca Danıştay üyeliğine seçilenler hakkında karar

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulunca, boş bulunan 3 Danıştay üyeliği yapılan seçime ilişkin karar da Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre, HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Barış Tüfenkci, Konya Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Kenan Balan ve Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Nurten Çolakoğlu, Danıştay üyeliğine seçildi.

Adalet Bakan Yardımcılığına Gürlek atandı

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Akın Gürlek atandı.

Uğurhan Kuş kimdir?

1973 yılında Sivas'ta doğan Uğurhan Kuş, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Şebinkarahisar, Çelikhan, Dursunbey, Silivri Cumhuriyet Savcılığı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini yürümüştür. 2017 yılından itibaren Bursa Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevini sürdürürken 8 Temmuz 2019 tarihinde Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. 2 Haziran 2022 tarihinde Uğurhan Kuş, Danıştay üyeliğine seçildi. Uğurhan Kuş, evli ve üç çocuk babasıdır. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.