"Darbe tüm kesimleri birleştirdi"

"Darbe tüm kesimleri  birleştirdi"
"Darbe tüm kesimleri birleştirdi"

Ali Abbas YILMAZ

Gazetemiz Tigris Habere bir ziyarette bulunan PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde hükümetin darbe girişimi sonrası attığı adımları olumladıklarını söyledi.

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte büyük bir badire ile atlatıldığını belirten Bozyel, Bu darbe girişim Türkiye toplumu için büyük bir musibetti. Belki de bunun en olumlu yanı insanların birbirine kenetlenmesi oldu. Bütün siyasal farklılıklarına rağmen Türkiye toplumu bir bütün olarak bu darbe girişiminin karşısında durdu. 15 Temmuz darbe girişimi ülkedeki hiçbir toplumsal kesimden en küçük bir destek bulmadı. Bütün bu olumlu atmosferi daha da olumlu hale getirmek, bir adım öne geçirmek için bu toplumsal mutabakatı yeni bir anayasa yapmak ve çözüm sürecini yeniden başlatmak konusunda bir fırsata çevirmek gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

 

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ve parti meclis üyesi Naci Eren gazetemiz Tigris Haberi ziyaret etti.

Gazetemiz Tigris Haberi ziyaret eden PSK yöneticilerinden Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ve parti meclis üyesi Naci Eren, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

15Temmuz darbe girişimi, OHAL ve devlet kurumlarındaki yeniden yapılanma üzerine görüşlerini paylaşan PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel önemli açıklamalarda bulundu.

Her türlü darbenin karşısında durduklarını ve hükümetin attığı adımları olumladıklarını belirten Bozyel, ülkenin şuan içinde bulunduğu musibet ortamının hayırlara vesile edilmesini umduklarını söyledi.

İnsanlar kenetlendi

Parti olarak Mayıs 2015’ten bu yana faaliyet yürüttüklerini belirten PSK Bozyel, “Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte büyük bir badire ile atlatıldı. Bu darbe girişim Türkiye toplumu için büyük bir musibetti. Belki de bunun en olumlu yanı insanların birbirine kenetlenmesi oldu. Türkiye’deki tüm partiler darbeye karşı oldular. Bütün siyasal farklılıklarına rağmen Türkiye toplumu bir bütün olarak bu darbe girişiminin karşısında durdu. 15 Temmuz darbe girişimi ülkedeki hiçbir toplumsal kesimden en küçük bir destek bulmadı. Bütün bu olumlu atmosferi daha da olumlu hale getirmek, bir adım öne geçirmek için bu toplumsal mutabakatı yeni bir anayasa yapmak ve çözüm sürecini yeniden başlatmak konusunda bir fırsata çevirmek gerektiği kanaatindeyim. Darbe girişimini engellemek ancak kalıcı hukuk ve anayasaya bağlıdır ki ancak darbe zihniyeti bu şekilde toplumdan silinebilir. Bu bağlamda Erdoğan 'ın adımlarını yerinde görüyorum fakat bunu kendisi fırsata da dönüştürebilir. Başkanlık sisteminin yolunu da açabilir. Umarız, bugün karşımıza çıkan musibet ortamı ülkenin demokratikleşmesi konusunda atılacak adımlara vesile olur” diye konuştu.

 

 

"Amacına uygun kullanılırsa sorun olmaz"

 Kategorik, ilkesel olarak O HAL’e karşı olduklarını ifade eden Bozyel, “ O hal'e de karşıyız ama tabii amacına uygun kullanılırsa sorun olmaz tıpkı Fransa'da olduğu gibi.  Ayrıca şu da unutulmamalıdır ki Kürt sorunun çözümsüzlüğü devleti orduya mahkûm eder” dedi.

"Türkiye'nin her sorunu bir dış sorundur"

15 Temmuz darbe girişimi değerlendirmelerinde vurgulanan ‘üst akıl’a ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Bozyel, “Türkiye'nin her sorunu bir dış sorundur, göçmenler sorunu mesela, ya da Kürt sorunu bir Ortadoğu sorunudur. Hiçbir sorun sadece iç sorun olarak kalmaz. Sorunlar içten de kaynaklansa mutlaka o sorunu dışarıdan birileri kendi çıkarları gereği istismar yoluna gidebilirler. Ama her sorunu da üst akla bağlamak kolaycılıktır. Genel anlamda bu böyle olmakla birlikte bu darbe girişiminden ABD'nin de haberi olmuş olabilir. Batı darbeye karşı tavır almamak konusunda hem fikir, sanki herkes unutulsun gitsin havalarında. Batının açık bir darbe kınaması dahi yapamaması, bu konuda ikircikli davranması yabana atılmamalıdır. Böylesine bir girişim karşısında uluslar arası alandaki suskunluklar ya da yasak savma kabilinden kınamalar vs… hepsi bir şekilde bu girişim karşısında onların konumlarına, tutumlarına tutulan bir ayna olma işlevi açısından da dikkate değerdir. Batının bu suskunluğu, mevcut hükümetten rahatsız olduklarının da dışa vurumu şeklinde de okunabilir.  Açık bir darbe girişiminin karşısında böylesine bir suskunluğu başka türlü okumak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Gündeme ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bunan Bozyel, 25 Temmuz’da Hakkari’nin Yüksekova ilçesine giderek yaptıkları incelemelere ilişkin hazırladıkları “Yüksekova Raporunu” da gazetemizle paylaştılar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.