Darbeci Yüzbaşı Traore devlet başkanı oldu

Darbeci Yüzbaşı Traore devlet başkanı oldu
Burkina Faso'da darbe yaparak yönetime el koyan 34 yaşındaki Yüzbaşı İbrahim Traore, devlet başkanı oldu. Yemin ederek göreve başlayan Traore, dünyanın en genç devlet başkanı ünvanını aldı.

TİGRİS HABER - Burkina Faso'da 30 Eylül'de askeri darbeyle yönetime el koyan Yüzbaşı İbrahim Traore, yemin ederek geçiş dönemi devlet başkanı olarak göreve başladı.

Traore konuşmasında, "Burkina Faso halkının huzurunda, anayasa ve geçiş sözleşmesi yasalarına saygı duyacağıma, uygulayacağıma ve savunacağıma, namusum üzerine yemin ederim" ifadelerini kullandı.

Burkina Faso'nun tüm ortaklarına ve dostlarına taahhütlerini yerine getireceğine dair güvence veren Traore, "Burkina Faso halkına bağlı olacağım. Son nefesime kadar savaşacağım" dedi.

Geçiş sözleşmesi yasalarına göre, Traore, Temmuz 2024'te yapılması planlanan seçimlere kadar devlet başkanlığı görevini yürütecek ve seçimlerde aday olmayacak.

En genç devlet başkanı

Burkina Faso'da ordu, ülkedeki güvenlik durumunu gerekçe göstererek 30 Eylül'de iktidara el koymuş ve ülkenin yeni liderinin Traore olduğunu duyurmuştu. Ülkenin yeni lideri 34 yaşındaki Traore, 36 yaşındaki Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric'in elinde bulunan "en genç devlet başkanı" unvanını da almış oldu. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.