Davutoğlu: Ben Kürtlerin sevdiği bir Türk’üm

Davutoğlu: Ben Kürtlerin sevdiği bir Türk’üm
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da ‘Serok Ahmet’, Osmaniye’de ‘Yörük Ahmet’ sloganları ile karşılandığı için MHP lideri Bahçeli’nin bundan rahatsızlık duyduğunu söyledi. Davutloğlu, “Ben Kürtlerin sevdiği bir Türk’üm” dedi.

İlyas Akengin

TİGRİS HABER - Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Fox TV’de İlker Karagöz ile çalar saat programında açıklamalarda bulundu.

Bazı kesimler açıklamalarımızdan rahatsız oldu

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da yapılan ‘’Kürt Çalıştayı’ hakkında konuşan Davutoğlu, “Doğu ve Güneydoğu’da çok süratle örgütlendik. Geçtiğimiz hafta çok verimli bir çalıştay yaptık. Çalıştay sonrası 10 maddelik bir bildiri yayımladık. Açıklamamız büyük bir yankı uyandırdı. Bölge halkı bir yandan terör faaliyetleri ve onun getirdiği baskılar, diğer taraftan kendini anlamayan anlamak istemeyen iktidar arasına sıkışmış durumda ve bir yol arıyor. Biz o yolu gösteriyoruz, o yolda birlikte yürüyebileceğimizi gösteriyor. Türkiye’de bütün sorunların çözüm anca demokrasi ile olabilir. Baskı ile korku ortamı yaratarak bir yola girerseniz bundan en çok terör örgütleri yararlanıyor. Bu sıkışmışlık içinde biz ne kayyum ne KCK diyoruz. Ne terör nede otoriter bir dönem diyoruz. Ne insan hakları ihlali, nede kamu düzeni bozukluğu diyoruz. Tabi çalıştayımızda açıkladığımız on maddeden bazı kesimler rahatsız oldu. Birincisi terör örgütüne yakın çevreler, bir taraftan da Bahçeli rahatsız oldu. İşin ilginci terör örgütü çevreleri ve Bahçeli zihniyeti de çözümsüzlük üzerinden siyaset yapıyor” dedi.

Ben Kürtlerin sevdiği bir Türk’üm

Bahçeli’yi eleştiren Davutoğlu, “Bir hafta içinde hem Diyarbakır’da hem Osmaniye’deydik. Diyarbakır’da serok Ahmet diye karşılandık, AK Parti ve MHP’nin güçlü olduğu Osmaniye’de ise Yörük Ahmet diye karşılandık. Bahçeli istiyor ki Kürtler bir yere odaklansın, onun karşılığında da Türkler bir partiye oy versin. Bunlar iki şeyden hoşlanmazlar, Türklerin sevdiği bir Kürt, Kürtlerin sevdiği bir Türk. Ben Kürtlerin sevdiği bir Türk’üm ve bununla gurur duyuyorum. Rahmetli Turgut Özal’da Türklerin sevdiği bir Kürt’tü. Bizim birleştirici maya özelliğimiz var” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum