Davutoğlu: Köylü helikopterden atıldı

Davutoğlu: Köylü helikopterden atıldı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV canlı yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisiyle ilgili iddiaları yanıtladı.

TİGRİS HABER - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV canlı yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisiyle ilgili iddiaları yanıtladı. Davutoğlu, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı yaptığı süre içinde Van’da bir köylünün helikopterden atıldığını ifade etti.

Davutlu, Sedat Peker'in Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına cevap beklediklerini, ancak Soylu’nun  konuyu kendisine yönlendirdiğini söyledi. Soylu’nun söylediklerinin tamamen yalan olduğunu ifade eden Ahmet Davutoğlu’nun Soylu’nun iddiaları ile ilgili yanıtları şöyle;

“Terörle mücadeleyi biz verdik. Hulusi Akar ve Efkan Ala'nın konuşma vaktidir. Hiçbir zaman HDP ile anayasa tartışması olmadığı gibi Kuzey Suriye'de devlet kurulmasını engellemek için mücadele verdik ve Başbakanımız Davutoğlu'ydu demeliler. Bu onların bana borcudur. Ben terörle mücadele için Mehmetçik ile birlikte Silopi'de iken, Sur'da iken, Van'da iken, Ceylanpınar'da iken, Süleyman Soylu benim arkamdan 3-5 kişiyle kumpas kuruyordu. Artık itiraf ediyorum, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, o dönem Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. O kumpasın hesabını verecekler. Ve ben yalnız bırakıldım.”

Helikopterden köylü atıldı

Süleyman Soylu’nun kendi döneminde faili meçhullerin olmadığını söylediğini belirten Davutoğlu, Van’daki helikopter olayını aktardı şöyle dedi; “Terörle mücadeleyi bizim bıraktığımız yerden devam ettirdi. Ama bunu demokratik hukuk devletine aykırı şekilde yürüttü. Faili meçhul yok diyor, Van'da helikopterden köylü atıldı ya, terörle böyle mi mücadele edilir. Olay doğru, aileyle, babayla ben görüştüm. Kürt vatandaşlarımızın kalbini kırarak terörle mücadele edilmez Soylu'nun yaptığı gibi.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.